osmanlı mehteran takımının öz geçmişi

Yukarıdaki gruplar haricindeki genel bilgilendirme mesajlarınızı bu başlık altında yazabilirsiniz...
Kullanıcı avatarı
MATRAX:)
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
İletişim:

osmanlı mehteran takımının öz geçmişi

Mesaj gönderen MATRAX:) » Cmt Kas 25, 2006 9:38 am

Osmanlı Askeri Bandosu

1299'da Osman Gazi ile çalmaya başladı mehteran, “Eli kan, kılıcı kan, sinesi üryan, çiğeri püryan. Allah yoluna revan..” diyerek başladı yüzyıllar boyunca savaşlarda, gösterilerde kutlamalarda...

1826'da feshedildiler 1911'de yeniden takım oldular. 1914'de teşklatlandılar ve Mehterhane-i Hakani ismini aldılar.

Birinci Dünya Harbi ve Kurtuluş savaşlarına tanıklık ettiler.

Beethoven ve batılı birçok müzisyen Mehter'in etkisinde kalmış Mehter'den etkilenerek birçok beste yaptılar. Ve Mehteran diğer adı ile Askeri Mızıka Teşkilatı yüzyıllar boyunca çaldılar ve hala aynı çoşkuyla çalmaya devam ediyorlar.
MUTLU IKEN HERKEZ IYI OLUR ADAM KAVGADA BELLI OLUR[font=Arial Black][/font]

Kullanıcı avatarı
yilmaz.sahin
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
İletişim:

Ecdadı Ziyaret

Mesaj gönderen yilmaz.sahin » Cmt Kas 25, 2006 11:25 am

İmkanı olan herkesi ecdadımızın bu topraklara ilk girdiği zamanlarda konuşlandığı Söğüt, Bozöyük ve özellikle Bursa'yı ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Söğüt'te yatan Ertuğrul Gazi , Bursa'daki Osman ve Orhan Gazi türbeleri gerçekten insanı etkileyen yerler. Ben geçen hafta sonu Bursa gezisine katıldım. Ulu Camii de kılınan sabah namazı sonrası Bursa yı gezdik. Tek kelime ile harika idi. Ne insanlar neler yapmış yerinde görmek kitaplarda okumaktan çok farklı. Tarih kitaplarına fazla takılmayın yani. İnanın hepsi yazmıyor o kitaplarda. Çanakkale de ayrıbir olay. Aklınızda olsun.
"Söz uçar yazı kalır"

“DİĞER - GENEL - ANONİM - AKLINIZA GELENLER” sayfasına dön