http://www.messe-ideen.de/upload/magisc ... rkugel.swf
Selam arkadaslar,
yukaridaki sayfada gonderdigim flash nesnesi ilginc fakat farkedilebilir bir guzellikle uretilmis. Sayfa almanca oldugu icin ben kisaca aciklayacagim.
1. iki basamakli bir sayi tutun, ornegin 35. Sonrasinda bu sayinin rakamlarini toplayin ve kendisinden cikarin.. ornek
35 -> 3 + 5 = 9 -> 35 - 8 = 27
2. Sag tarafta her sayinin bir sekille ifade edildigini goreceksiniz. Bir onceki basamagin sonucu olan 26 ya ait sekili bulun.
3. Konsantre olup sol taraftaki kureye tiklayin.. Inamilmaz..
4. Tekrar baska baska sayilarla deneyin..
Aklınızda tuttuğunuz sonrası formülde çıkan sayıyının yanındaki resim mavi yuvarlak butona tıklayınca her ne hikmetse hep çıkıyor. Sizce neden ?
Zeka Sorusu -
- yilmaz.sahin
- Forum Yöneticisi

- İletişim:
Zeka Sorusu -
"Söz uçar yazı kalır"
-
asilkartal
- Kayıtlı Üye

aslında olay çok basit mesela ben 98 hesapladım sonuç 81 di hesapladıgım zaman 81 ede baktım önündeki ablemi tanıdım mavi küreye basınca o amblem cıktı yani düşündügüm oldu ama amblemler sizi yanıltmasın her seferinde yer degiştiriyorlar ama bi rakam secin hesaplayın cevabı bulun cevabın önündeki ambleme bakın eger cevap dogruysa mavi küreye bastıgınızda hesabı yaptıktan sonraki baktıgınız amblem çıkıcaktır
örnek olarak 98 diyelim hesapladım 81 çıktı küreye basmadan önce 81 bakın 81 yanındaki amblemi hafızanıza kazıyın küreye basın sonuç hafızanızdakinin aynı olucaktır
yani yılmazcım uzun oldu ama sonuç degişmiyor amblemler degişiyor kürede amblemlere göre sonucu verdigine göre sonuç belli yani saygılar
Aklınızda tuttuğunuz sonrası formülde çıkan sayıyının yanındaki resim mavi yuvarlak butona tıklayınca her ne hikmetse hep çıkıyor. Sizce neden ? demişin
evet tuhaf bi durum
örnek olarak 98 diyelim hesapladım 81 çıktı küreye basmadan önce 81 bakın 81 yanındaki amblemi hafızanıza kazıyın küreye basın sonuç hafızanızdakinin aynı olucaktır
yani yılmazcım uzun oldu ama sonuç degişmiyor amblemler degişiyor kürede amblemlere göre sonucu verdigine göre sonuç belli yani saygılar
Aklınızda tuttuğunuz sonrası formülde çıkan sayıyının yanındaki resim mavi yuvarlak butona tıklayınca her ne hikmetse hep çıkıyor. Sizce neden ? demişin
evet tuhaf bi durum