Demircili Şecere Havuzu :) ?

Yukarıdaki gruplar haricindeki genel bilgilendirme mesajlarınızı bu başlık altında yazabilirsiniz...
Kullanıcı avatarı
yilmaz.sahin
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
İletişim:

Demircili Şecere Havuzu :) ?

Mesaj gönderen yilmaz.sahin » Prş Kas 30, 2006 2:35 pm

Anne babamızın taraflarını bir şema ya da tabloda toparlayıp gidebildiğimiz kadar geriye doğru gidip soy ağacımızın çıkarılmış halidir Şecere. Ben kendi sülalem için yıllardır uğraşıyorum ve bir yerlere geldi. Yıllardır yapmaktan hoşlandığım bir çalışma. Aynı kasabanın insanları olarak ceddimizi unutmamak adına da var mısınız Demricili'nin Şerece havuzunu oluşturalım bu sitede? Mesela babamızın dedesinin dedesi kimdi. Onlar kimlerle evlenmiş çocukları kimmiş vs. Hadin hep beraber Demirci'linin köklerine ulaşalım bakalım kimler çıkıyor tarihten ? Kaçlı yıllara ya da kaç göbek öncemize gidebileceğiz ? İşe anne baba yada yaşayan (aklı selim) yaşlılara sorarak başlayabiliriz. İnanın zevkli bir çalışma olacak... Aslında herkersin kendi ailesi için böyle bir çalışma yapıp bir tabloda çerçeveletmesi bile çok güzel bir olay bence...

-YILMAZ-
"Söz uçar yazı kalır"

Kullanıcı avatarı
zeynep
Bölüm Yetkilisi
Bölüm Yetkilisi

Mesaj gönderen zeynep » Cum Ara 01, 2006 1:29 am

Fikir muhtesem,fakat Foruma nasil uygulayacagiz. secere ile benim ailemde´de ilgilen var arastirmalarimizda kökümüzde Gürcü´lük oldugu ortaya cikti, köyün yerlilerinin özdemirler oldugu söyleniyor ne kadar dogru bilmiyorum.

hmmm birde sanmiyorum üyelerin secere cikaracaklarini,mübarekler iki satir kelam yazmaktan acizler.

Secerenize baki kalin :)
Yarabbi! Hakkımda hayırlı olanı, gönlüme razı eyle. Gönlümde olanıda hakkımda hayırlı eyle.

Kullanıcı avatarı
yilmaz.sahin
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
İletişim:

İstedim mi olur. Herkes birbirini bilir sayar sever belkide

Mesaj gönderen yilmaz.sahin » Cum Ara 01, 2006 2:57 pm

Bilenler bir dosyaya hazırlar altta benim örnek verdiğim gibi bilmeyenlerde direkt bu mesaj gibi bana yazı olarak gönderirler yada mail atarlar bende sizin için örnekteki gibi eklerim siteye.

Amaç şu : Bir çoğumuz kasabada sürekli kalmıyoruz. Ben gibi sadece yazın tatil amaçlı gidebilen çok insan var. Bu yüzden tanımıyoruz kardeşim birbirimizi :) Hasret kaldığımız yere gittiğimizde de tuhaf bir yabancılık yaşıyoruz ya da yaşatıyoruz. Kim kimin nesi kimlerdendir bilmiyoruz yani. Uzaktaki biz gibi insanların"kim kimin nesi"yi öğrenmesi için bu bu çalışma geldi aklıma. Hem kendi sülalemizde kimler varmışda bilmiyormuşuz diyeceksiniz emin olun...
En son yilmaz.sahin tarafından Pzt Oca 22, 2007 11:45 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"Söz uçar yazı kalır"

asilkartal
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Mesaj gönderen asilkartal » Cum Ara 01, 2006 8:08 pm

yılmaz kardeşim böyle bi program görmüştüm ama nerde gördüm hatırlamıyorum kimlik numaranı yazıyorsun tüm gecmişin ortaya cıkıyordu belki sen bilirsin
Resim

“DİĞER - GENEL - ANONİM - AKLINIZA GELENLER” sayfasına dön