YOLDAN GÜZEL GECEN

Yukarıdaki gruplar haricindeki genel bilgilendirme mesajlarınızı bu başlık altında yazabilirsiniz...
Kullanıcı avatarı
zeynep
Bölüm Yetkilisi
Bölüm Yetkilisi

YOLDAN GÜZEL GECEN

Mesaj gönderen zeynep » Prş Nis 26, 2007 12:51 am

Bir kral halkı için geniş bir yol yaptırmaya karar verdi.Yapımı tamamlanan yolu halka açmadan önce, bir yarışma düzenlemeye karar verdi.

İsteyenin bu yarışmaya katılabileceğini ilan ettiren kral, yoldan en güzel geçecek kişiyi belirleyecegini söyledi.

Yarışma günü, insanlar akın ettiler.

Bazıları en güzel arabalarını,
bazıları en güzel elbiselerini getirmişti: Kadınlardan kimileri saçlarını en güzel biçimde yaptırmıştı, kimi de yanlarında en güzel yiyecekleri getirmişti.

Gençlerden bazıları spor kıyafetler içinde yol boyunca koşmaya hazırlanıyordu.

Nihayet, tüm gün insanlar yoldan geçtiler, fakat yolu kat edip tekrar kralın yanına döndüklerinde hepsi aynı şikayette bulundu:

Yolun bir yerinde büyükçe bir taş ve moloz yığını vardı ve bu moloz yığını yolculuğu zorlastırıyordu.

Günün sonunda yalnız bir yolcu da bitiş çizgisine yorgun argın ulaştı. Üstü başı toz toprak içindeydi, ama krala büyük bir saygıyla yönelerek elindeki altın kesesini uzatti:

"Yolculugum sırasında, yolu tıkayan tas ve moloz yığınını kaldırmak için durmuştum. Bu altın kesesini onun altında buldum. Bu altınlar size ait olmalı."

Kral gülümseyerek cevap verdi:

"O altınlar sana ait delikanlı."

"Hayır, benim değil. Benim hiçbir zaman o kadar çok param olmadı."

"Evet" dedi kral. "Bu altınları sen kazandin, zira yarışmanın galibi sensin. Yoldan en güzel geçen kişi sensin. Çünkü, yoldan en güzel geçen kişi, ardından gelenler için yoldaki engelleri kaldıran kişidir ! "
Yarabbi! Hakkımda hayırlı olanı, gönlüme razı eyle. Gönlümde olanıda hakkımda hayırlı eyle.

Ayla
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Mesaj gönderen Ayla » Prş Nis 26, 2007 4:20 pm

güzel,
gercekten cok güzelmis.

evet bundan sonra bende önüme cikan engellerin üzerinden atlayip aman kurtardik nasil olsa demeyi birakayimda,
biraz oyalanacak olsamda o engeli kaldirdiktan sonra yolua devam edeyim.

paylasimin icin tesekkürler.

gercekten cok begendim.
söyledigin söz, karsindakinin anladigi kadardir.

Kullanıcı avatarı
zeynep
Bölüm Yetkilisi
Bölüm Yetkilisi

Mesaj gönderen zeynep » Cum Nis 27, 2007 2:06 am

bende hikayeyi begendigim icin sizlerle paylasmak istedim. nedense yolumuzun üzerindeki engeleri bertaraf etmek aklimiza gelmez ya tenbelligimizden yada nemelazimciligimizdanmidir ?
Yarabbi! Hakkımda hayırlı olanı, gönlüme razı eyle. Gönlümde olanıda hakkımda hayırlı eyle.

Kullanıcı avatarı
tokad_i
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye

Mesaj gönderen tokad_i » Prş May 03, 2007 3:59 am

aslı olan şu ki :oops: yolun anlamını ve manasını bilmediğimizden
_beni ben yapan içimdeki _

“DİĞER - GENEL - ANONİM - AKLINIZA GELENLER” sayfasına dön