DEMIRCILININ EN MESHUR
- iskesurlu60
- Destekleyen
- Mesajlar: 519
- Kayıt: Çrş Şub 20, 2008 12:38 pm
- Konum: İstanbul
- demet_kandogmus
- Kayıtlı Üye
- Mesajlar: 102
- Kayıt: Prş Mar 20, 2008 1:51 pm
- Konum: Türkiye
- iskesurlu60
- Destekleyen
- Mesajlar: 519
- Kayıt: Çrş Şub 20, 2008 12:38 pm
- Konum: İstanbul
- mehtap25_60
- Aktif üye
- Mesajlar: 896
- Kayıt: Sal Ara 05, 2006 8:35 pm
- Konum: Türkiye
- İletişim:
- iskesurlu60
- Destekleyen
- Mesajlar: 519
- Kayıt: Çrş Şub 20, 2008 12:38 pm
- Konum: İstanbul
TOKAT YÖRESİNDE HAVUCU ÖZELLİKLE BU AYDA YAPARLAR. BAHARIN GELİŞİNDEN DUYULAN SEVİNÇLE AİLESİNE VE ÇOCUKLARINA İKRAMDIR.
bahara sevindileri için leylek hamuru da denir.
bahara sevindileri için leylek hamuru da denir.
En son iskesurlu60 tarafından Prş Nis 24, 2008 11:10 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- iskesurlu60
- Destekleyen
- Mesajlar: 519
- Kayıt: Çrş Şub 20, 2008 12:38 pm
- Konum: İstanbul
- selemenlihamza
- Kayıtlı Üye
- Mesajlar: 179
- Kayıt: Sal Tem 01, 2008 2:21 am
- Konum: İstanbul
- yavuz.sahin
- Kayıtlı Üye
- Mesajlar: 29
- Kayıt: Çrş Eyl 03, 2008 2:19 pm
- Konum: Türkiye
:D Demirciliye özel yemek bence Dığıldolma. Madımağı sivaslılarda yapıyor. Keşek derseniz heryerde var,hakeza yahnide öyle..
ben busene misafir olduğum bir evde yedim. Dığıl dolmayı dığıldolma yapan içine konulan baharatları.. Kinzi ve garga soganı...
Orjinal tarifini buraya yazacagım.. ne zamanmı? Halam umreden gelsin... ondan sonra... eeh biraz beklemeniz gerekiyor.
:D :D :D
ben busene misafir olduğum bir evde yedim. Dığıl dolmayı dığıldolma yapan içine konulan baharatları.. Kinzi ve garga soganı...
Orjinal tarifini buraya yazacagım.. ne zamanmı? Halam umreden gelsin... ondan sonra... eeh biraz beklemeniz gerekiyor.
:D :D :D
Yarabbi! Hakkımda hayırlı olanı, gönlüme razı eyle. Gönlümde olanıda hakkımda hayırlı eyle.
- demet.sahin
- Kayıtlı Üye
- Mesajlar: 746
- Kayıt: Prş Ağu 09, 2007 6:12 pm
- Konum: Sakarya
[hr]
Ben dığıl dolma ile geçen sene festivalde tanışttım. Süper bi yemek valla tarifini yazıp oktay ustaya göndermek lazım. :) birde o festivalin soğuğunda sobanın ateşinde pişmişti ondan mıydı, yoksa iskesür havasından mı , yada çok acıkmışmıydım bilmiyorum ama süperdi yaa. O zaman sadece yemiştim tarifini sormaya fırsat kalmamıştı. (tıkınmaktan :oops: :) )
Zeynep ablacığım, Hz.Allah şimdiden halanızın umresini kabul etsin. Allah'ın izni ile tez vakitte gelir inşallahta tarifi alıp birde kendim yapmaya çalışırım. Şimdiden teşekkürler... (Ordaki tadı kesin bulamayacağım ya :? :) )
Hayırlı geceler...
[hr]
Ben dığıl dolma ile geçen sene festivalde tanışttım. Süper bi yemek valla tarifini yazıp oktay ustaya göndermek lazım. :) birde o festivalin soğuğunda sobanın ateşinde pişmişti ondan mıydı, yoksa iskesür havasından mı , yada çok acıkmışmıydım bilmiyorum ama süperdi yaa. O zaman sadece yemiştim tarifini sormaya fırsat kalmamıştı. (tıkınmaktan :oops: :) )
Zeynep ablacığım, Hz.Allah şimdiden halanızın umresini kabul etsin. Allah'ın izni ile tez vakitte gelir inşallahta tarifi alıp birde kendim yapmaya çalışırım. Şimdiden teşekkürler... (Ordaki tadı kesin bulamayacağım ya :? :) )
Hayırlı geceler...
[hr]
Ne kadar okursan oku; bilgine yakışır şekilde davranmadığın müddetçe cahilsin demektir...
- demet.sahin
- Kayıtlı Üye
- Mesajlar: 746
- Kayıt: Prş Ağu 09, 2007 6:12 pm
- Konum: Sakarya
[hr]
Zeynep ablacığım büyük bir heyecan ve merakla tarif ve resimleri bekliyorum.
Sağlıcakla kalın...
[hr]
Zeynep ablacığım büyük bir heyecan ve merakla tarif ve resimleri bekliyorum.
Sağlıcakla kalın...
[hr]
En son demet.sahin tarafından Pzr Eyl 14, 2008 7:54 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Ne kadar okursan oku; bilgine yakışır şekilde davranmadığın müddetçe cahilsin demektir...
bence lepsi pasta diye tabir edilen mısır unundan ve haşlanmış tavuktan yapılan eski bi tat . Çerkez kültürünü temsil eden bi yemek büyüklerimiz göçebelik zamanlarında çarşambada çerkezlerle aynı bölgede konaklamışlar uzun zaman yanlış hatırlamıyorsam unutulmaz ve hala ısrarla evlerde pişer ..... eskiler iyi bilir .:)
YoksuLLuk KorkusuyLa Ömrü Sérvét Peşindé Harcayanda Gördüm FakirLigin Özünü .. Çévirdim Yüzümü ( ! )
aklım çok uzaklarda türkiye sınırları içinde istanbul sınırları dışında
GERÇEKLER ACIDIR GERÇEĞİM ACITIRIM....(İSTANBULUM)
aklım çok uzaklarda türkiye sınırları içinde istanbul sınırları dışında
GERÇEKLER ACIDIR GERÇEĞİM ACITIRIM....(İSTANBULUM)
- demet.sahin
- Kayıtlı Üye
- Mesajlar: 746
- Kayıt: Prş Ağu 09, 2007 6:12 pm
- Konum: Sakarya
- ERKAN_OZDEMIR
- Onursal Üye
- Mesajlar: 2218
- Kayıt: Cmt Tem 14, 2007 5:52 pm
- Konum: Amasya
Tamamen el emeği göz nuru ile Demircili'de yapılan bu KUŞBURNU PEKMEZİNİ Kasabadan gönderirlerdi bizde afiyetle yerdik.Bu bayramda yapılışına denk geldim,gerçekten harika,katkı maddesi sadece şeker ve tamamen doğal bir ürün.Ama gerçekten zahmetli önce dikenli ağaçlardan topluyorsunuz sonra kaynatıp,kıvamına getirip afiyetle yiyorsunuz.Tabi bizde bu arada yine bu nimetten faydalandık .
Kuşburnu pekmezinin içine erik reçeli karıştırıyorlarmış... alırken dikkat... benden söylemesi.... :)
Demet,
yaa şu sıralar cok ama cooooooooooooook yoğunum.... unutmadım Dığıldolmayı size taddıracagım.. tabi damağınızı değil gözünüzü doyuracağım :D
bizim yöresel yemeğimiz dığıldolmaaaa.. :D
hadi Muhabbetle kalınız. :)
Demet,
yaa şu sıralar cok ama cooooooooooooook yoğunum.... unutmadım Dığıldolmayı size taddıracagım.. tabi damağınızı değil gözünüzü doyuracağım :D
bizim yöresel yemeğimiz dığıldolmaaaa.. :D
hadi Muhabbetle kalınız. :)
Yarabbi! Hakkımda hayırlı olanı, gönlüme razı eyle. Gönlümde olanıda hakkımda hayırlı eyle.