1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

ORTA ASYA TÜRK KÜLTÜRÜ VE DEMİRCİLİ KÜLTÜRÜ ARASINDAKİ BENZEŞİMLER

Gönderilme zamanı: Çrş Şub 13, 2008 1:06 pm
gönderen zafer.sahin
Kasabamızda yaşanan yaşanmış geleneklerimiz, ağız özelliklerimiz ve buna benzer bir çok kültürel benzeşimler bulunmaktadır.

Gönderilme zamanı: Çrş Şub 13, 2008 9:24 pm
gönderen ERKAN_OZDEMIR
Sayın Hocam,
Orta Asya medeniyetlerin başladığı,imparatorlukların doğduğu yerdir.Bizim kültürümüzle arasında ne gibi benzerlikler kurdunuz konuyu biraz açar mısınız.
Saygılar.

Gönderilme zamanı: Prş Şub 14, 2008 10:31 am
gönderen zafer.sahin
SAYGIDEĞER ERKAN BEY KASTIM ŞU
HEPİMİZİN AKLINDA BELLİ BİR TAKIM SORULAR OLUŞUR ZAMAN ZAMAN
NERDEN GELDİK, KAFKASYADAN MI? kIRIMDAN MI? BALKANLARDAN MI? kERKÜKTEN Mİ?
BU SORULAR GELİR AKLIMIZA BİZ NERDEN GELDİK DİYE?
ASLINDA ANLATMAK İSTEDİĞİM TİMÜRCÜLÜNÜN DİL ÖZELLİKLERİNE, DÜĞÜNLERİNE VE YAŞAMSAL KÜLTÜREL ÖZELLİKLERİNİ İNCELEDİĞİMİZDE ASLINDA BURAYA SELÇUKLULAR DÖNEMİNDE GELİP YERLEŞMİŞ OLDUKLARINI ANLAMAMIZDIR. ELİMİZDEKİ İLK BİLGİ 1400LÜ YILLARA AİT BELGELER OLSADA
BU KÜLTÜREL ÖZELLİKLERDEN ASLIMIZIN ORDAN GELDİĞİDİR.
GENÇLERİMİZİN BU ALANDA DİKKATLERİNİ ÇEKMEK İSTEDİM. TÜRKLÜK BİLİNCİNİ VURGULAMAK İSTEDİM.
DEDE GECELERİNİN DÜZENLENMESİ, MEZARLIKLARA ÇAPUT BAĞLANMASI BUGÜN AZERBEYCANDA AFGANİSTANDA Kİ TÜRKMENLERİN KULLANDIĞI KELİMELERLE AYNI KELİMELERİ HİÇ BOZULMADAN KULLANMIŞ OLMALARI VE BUNA BENZER ÖZELLİKLERİN TEK TEK TAHLİL EDİLMESİ GEREKEN ÖZELLİKLER OLDUĞU İNANCINDAYIM.

Gönderilme zamanı: Prş Şub 14, 2008 9:00 pm
gönderen ERKAN_OZDEMIR
Sevgili hocam;
Kültür ve medeniyet terimleri arasında çok belirgin bir fark olmaksızın Türk kültürü terimi, ulusal kültürün şekillenmesinde Türk milletinin hayat tarzını ifade eder. Bu kültür, medeniyet olarak son iki yüzyılda ikili bir karakter gösterir: Doğu İslam medeniyeti ile Batı medeniyetinin bir sentezidir. Kültürün her alanında bu ikiliğin izleri görülmektedir. Kırkpınar ile futbol, hamburger ile kebap, kaçgöç ile çıkma, namus cinayetleri ile özgür yaşam, misvak ile diş fırçası, alaturka ile alafranga, başörtüsü ile dekolte, günlük yaşamda görülen somut olgulardır. Bir ulusun bir kültür çevresinden başka bir kültür çevresine geçişi bir kültür değişimi olayıdır ve Türk kültürü son ikiyüz yıldır bir kültür değişmesini bir kültür devrimleri paralelinde yaşamaktadır.

Türk kültürünün ana unsurları Türk düşüncesi, dil, tarih, din, bilim, sanat, folklor, ahlak, hukuk, devlet biçimi, yazılı kültür, tarım, ekonomi, askerlik, spor, teknoloji anabaşlıklarında ortaya çıkar.Acaba biz demircili insanları olarak bu geçen sürede yeterince bu özellikleri taşıyabildik mi?Yada kültürel ve geleneksel olarak nereye gidiyoruz?
Hayırlı cumalar.