Almanyada aile birleşimi

Yukarıdaki gruplar haricindeki genel bilgilendirme mesajlarınızı bu başlık altında yazabilirsiniz...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Demircili_kiz
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 1022
Kayıt: Pzr Ağu 26, 2007 5:08 pm
Konum: Yurt Disi /Almanya
İletişim:

Almanyada aile birleşimi

Mesaj gönderen Demircili_kiz » Pzr Haz 28, 2009 1:48 pm

Aile birleşimi eşlerin ve/veya çocukların velileri ile birlikte yaşamak için bir araya gelmeleridir. Aile birleşimi anayasanın koruma altına önemli haklardan ve kurumlardan sayılan aile kurumunun yabancılar yasasında somut kurallarla ayarlanmaktadır. Bu ayarlamalar bir yabancının veya bir alman vatandaşının yabancı uyruklu eşini ve/veya çocuklarını hangi şartlarda Almanyaya yanına getirtebileceğini veya Almanyada bulunuyorsa, eşine bağımlı olarak oturma müsadesi alabileceğini, ayrıca eşlerin ne zaman eşlerinden bağımsız oturma müsadesine kavuşabileceklerini ayarlamaktadır.

Aile birleşimi hakkından yararlanabilmek şartlari Almanyada bulunan eşin veya velinin yasal konumuna göre farklıdır.


Alman vatandaşı olan taraf Almanyada ikamet etmeli ve yabancı uyruklu olanın eşi, velisi veya çocuğu olmalı. O zaman Aile birleşimi hakkından yararlanabiliyor.

Yani bir Alman vatandaşı çocuk yabancı uyruklu anne ve/veya babası ile aile birleşimi ve bununla birlikte bunlara oturma müsadesi sağlama hakkına sahiptir

Yani alman vatandaşı olan taraf sosyal yardım alsa dahil eşi veya çocuğu ile yaşadığı yerde aile birleşimi hakkına sahiptir.

Yabancılar dairesinin aile birleşiminin gerçekleşmesi konusunda kuşkusu olmadığı takdirde üç yıllık oturma müsadesi verilmelidir.
Aile birleşiminin gerçekleşmesi konusunda kuşkular varsa bir veya iki yıllık oturma müsadesi verilir.

Aşagidaki şartlarda bir Alman vatandaşının yabancı eş, çocuk veya velisine aile birleşimi hakkı tanınmayıp oturma müsadesi verilmez

Oturma müsadesini red etme gerekçeleri şunlardır:
- Yabancı uyruklu vize gerekliliğine rağmen vizesiz Almanyaya giriş yapmak
- Yabacılar dairesinin onayı olmadan verilmiş bir vize ile giriş yapmak
- Pasaport sahibi olmamak
- Kimliğin ve uyruğun belli olmaması
- Almanydan sürülmüş veya terk et kararı çıkmış olunup, bundan dolayı hakkında otomatikman Almanyaya girme yasağı yürürlüğe girmiş ve bu yasağın belli bir süre ile sınırlandırılmasına baş vurmamış veya bu süre daha henüz dolmamış olan kimselerde

Aile birleşimi hakkindan yararlanip almanyaya geldikten sonra iki sene ayni çati altinda yaşadiktan sonra eşinden ayrildigi, takdirde dahi almayada kalma, oturma iznini alma hakkina sahib olunuyor.
Kendim qurßet eLde qönLüm SiLada !!!

Cevapla

“DİĞER - GENEL - ANONİM - AKLINIZA GELENLER” sayfasına dön