Mesaj
gönderen ERKAN_OZDEMIR » Çrş Oca 27, 2010 7:39 pm
Nüfüsu 2000'in altında kalan beldelerin köy haline dönüştürülmesi için 2004 yılında yasa çıkarıldığını sanırım hepimiz bilmekteyiz.Hatırlayacağınız üzerine 2000 nufusun altına düşen belediyelerin 29 Mart yerel seçimlerine giremeyeceği beklenirken,Danıştay'ın kapatma işleminin yasalara uygun yapılmadığı gerekçesiyle bu kararın ertelenmesi beldelerin tekrar seçimlere girmesine olanak sağladı.
Bu konuyla alakalı olarak elimizden geldiği ölçüde bundan sonra sürecin nasıl işleyeceğini,neler yapmamız gerektiğini hemen herkesle paylaşmaya çalıştık.Fakat ne yazıkki öyle bir toplum yapısına sahibiz ki hiç bir şeyden ders çıkarmasını beceremiyoruz.İnsanlarımızın kafasında hala Demircili yerine şahıslar dolaşıyor.Aman efendim benim dediğim olmadı,ben nufusumu aldırıyorum,ama efendim bundan sonra işim olmaz,falancı,filancı varken olmaz gibi söylemleri hala duymaktayız.
Bu konu bundan sonraki süreçlerde Demircili'nin en önemli konusudur.Bir kez daha ifade ediyorum,bu yasa sadece ertelendi,yine gelecek onun için bireyler olarak memleketimiz adına hepimize sorumluluklar düşmektedir.Makamlar ve mevkiler gelip geçicidir.Fakat Demircili baki kalacaktır.İşte bu kalış sürecine Demircili insanlarının tutum ve davranışları yön verecektir.
Reşadiye'nin 13 tane beldenin içerisinde nufusunu tamamlayamayan 3 belde var.İçlerinden biriside Demircili.Bu durum bizler için hiç mi bir anlam ifade etmiyor.Aynı beldelerin 2008 rakamlarına baktığımız zaman bizim çok altımızda.Halbuki Demircili'nin nufus sorunu olmaması gerektiğini hepimiz biliyoruz.