beni beğenmiyor musun?

Yukarıdaki gruplar haricindeki genel bilgilendirme mesajlarınızı bu başlık altında yazabilirsiniz...
Kullanıcı avatarı
gulesevdali
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
İletişim:

beni beğenmiyor musun?

Mesaj gönderen gulesevdali » Pzt Mar 26, 2007 8:25 pm

Beni beğenmiyor musun?

Misal veriyorum: Birine “göz önünde burnunu karıştırma” desen, der ki;
“Yoksa beni beğenmiyor musun?..”
Ardından da kendisinin ne kadar iyi biri olduğunu, ne güzel işler yaptığını, ne soylu bir aileden geldiğini saymaya başlar diliyle veya zihniyle!..
Sen olsan ne cevap verirsin şimdi buna? Veya “oldun” işte, haydi cevap ver!..
*
Şu an sırası mı yaptığın işlerin veya bu konunun diğer özelliklerinle ne alakası var?..
Taksi şoförüne diyorsun ki: “Bu kadar sert fren yapmasana!” Şöyle dikleniyor sana:
“Yoksa beni beğenmiyor musun? Benim köyde tarlalarım bahçelerim bile var!”
Üstelik itiraz etsen saplamaya hazır! Yani birinin hatasını kabul ettirmek için dirensen; yaşadığın bunca hayat ve tecrübe, okuduğun bunca okul ve kitap, sağlıklı tutmak için bunca çabaladığın bedenin ve kanın, karanlık bir köşeye dökülüp bırakılıverecek!..
Hadi “sanki” diyeyim de, şu cümle yumuşasın bari biraz!
*
Kış uykusundan zamansız uyanmış kıllı bir mahlûk yaşatıyoruz sanki içimizde!
Bazılarının bedeni içinde o kadar büyümüş, irileşmiş oluyor ki bu hayvan; ağızlarını açtıklarında onun sivri dişleri, gözlerini büyüttüklerinde onun kanlı bakışları görülüyor sanki, tenleri içine “kafeslenmiş” canavarın!
Hani nefsi gözle görülmezdi insanın!..
Ne zamanlara kaldık; kuzuların bile içinde kurtlar yaşıyor!
*
Şimdi bana “Böyle yazma, bu üslup sana yakışmıyor” desen, ben sana “kendine bak” mı demeliyim?..
Biri çeşmeden su taşıyor evine. Fakat kovasının altı delik, görüyorsun. Söylüyorsun, gösteriyorsun ama kızıyor sana, sövmüşsün gibi!.. Deliği kontrol edip tıkayacağı yerde, senin ense tıraşından, elbisenin yakışmadığından, hükümet politikalarından, iklimlerin değiştiğinden ve alakası olmayan her şeyden bahsediyor!
Kibir;
Peki diyememektir!
*
“Yoksa beni beğenmiyor musun? Benim sanayide iki dükkanım var!”, “Yoksa beni beğenmiyor musun? Benim bankada param var!”, “Yoksa beni beğenmiyor musun? Ben senden güzelim!”, “Yoksa beni beğenmiyor musun?..”
Senin de benim de, beğenilip beğenilmediğimiz; bizler yeryüzünde debelenirken belli olmaz ki. Ömür bittikten sonra kalan ne ise; odur ölçülen, tartılan!
Seni beğenmek; yanlış yapmaya devam etmeni görmezden gelmek midir?
Veya yanlışını beğenmemiş olmak, seni beğenmemek anlamına mı gelir?
Bu tartışmalar aslında güvene layık görememe vehmidir. Benzeri didişmeler; küçük çocukların adım atma çabalarına benzeyen; “peki” diyebilme mücadeleleridir! Hatta bu ayak diremeler esnasında çoraplarımız çıkıverse, sanki kıllı ayakları görünür içimizdeki canavarın!
*
Gelelim şimdi günün “sağlama/test” bölümüne: Aynı konu sana kaç kere söylenmiş, ne kadar uyarılmışsın? Kendine fısılda artık buradan sonrasını...
Aynı şey için 3 defa uyarıldınsa dalgınsın... Bu sayı 5 ise ihmalkârsın... 10’a kadarsa, söylenenleri umursamadığın için şuuraltın uyarıları siliyor... 10’dan fazla ise; herhangi birinin sana söz söylemesini kabul edemeyecek kadar kibirlisin!..
Eğer böyle ise, bil ki; kibir tehlikeli bir hastalıktır!
Ve yine bil ki; sana on kere söylenmiş olan uyarılar, bunları düzeltmediğin sürece yüz kere daha tekrarlanacaktır!
.....
(Bunların edebiyatla ilgisinin ne olduğunu merak edenler için not: Edebiyat, “çalkantı” da demektir aynı zamanda!)

[font=Verdana]Ya İslamda yükselirsin, Ya inkarda çürürsün, Yol mezarda bitmiyor, Gittiğinde görürsün....

-söylenen söz kalmaz muallakta, ya sağa yazılır ya sola-
[/font]

Kullanıcı avatarı
nefretim
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nefretim » Sal Mar 27, 2007 1:28 am

güzel paylaşım daha önce biyerde okudum ama tam çıkaramadım

Kullanıcı avatarı
gulesevdali
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
İletişim:

Mesaj gönderen gulesevdali » Sal Mar 27, 2007 2:10 pm

yardımcı olayım :)
[font=Verdana]Ya İslamda yükselirsin, Ya inkarda çürürsün, Yol mezarda bitmiyor, Gittiğinde görürsün....

[/font]

Kullanıcı avatarı
nefretim
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nefretim » Sal Mar 27, 2007 9:04 pm

iyi olur :) ama hatırladım :D

Kullanıcı avatarı
gulesevdali
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
İletişim:

Mesaj gönderen gulesevdali » Çrş Mar 28, 2007 4:09 pm

ah ne iyi...
buyrun o halde nerede okudunuz?

[/font]

Kullanıcı avatarı
zeynep
Bölüm Yetkilisi
Bölüm Yetkilisi

Mesaj gönderen zeynep » Çrş Mar 28, 2007 7:45 pm

:) :) :) imami Azam efendimize sormuslar: efendim bu ilme nasil haiz oldunuz diye? birseyi 99 kere dinlemekle.

paylasimin icin tesekürler cok güzeldi.

Muhabbetle kalin.
Yarabbi! Hakkımda hayırlı olanı, gönlüme razı eyle. Gönlümde olanıda hakkımda hayırlı eyle.

Kullanıcı avatarı
nefretim
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nefretim » Çrş Mar 28, 2007 8:14 pm

türkiye gazetesine ait bi siteden büyük ihtimal orası bide ben sizi kızdırmak babında yazmamıştım okudugumu maksat yanlış anlaşıldı heralde daha yeniyimya ondandır biraz zaman tanıyın

Kullanıcı avatarı
zeynep
Bölüm Yetkilisi
Bölüm Yetkilisi

Mesaj gönderen zeynep » Prş Mar 29, 2007 12:34 am

yok yaa ne kizmasi bizler hep beraber hosca vakit gecirmeye calisiyoruz. gülesevdaliya sor bakayim biz kizmak kelimesini tanimiyormuyuz? :D
Yarabbi! Hakkımda hayırlı olanı, gönlüme razı eyle. Gönlümde olanıda hakkımda hayırlı eyle.

Kullanıcı avatarı
nefretim
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nefretim » Prş Mar 29, 2007 4:13 pm

soralım gülesevdalı abicim kızdınmı kızmadınmı de hele

Kullanıcı avatarı
gulesevdali
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
İletişim:

Mesaj gönderen gulesevdali » Prş Mar 29, 2007 10:30 pm

hayır kızmadım ne için kızayım benim için çok kıymetli bir yazardır muammer erkul...onun yazılarını takip ediyor olma ihtimaliniz hoş geldi ondandır halimdeki tezcanlılık....

[/font]

“DİĞER - GENEL - ANONİM - AKLINIZA GELENLER” sayfasına dön