Aşk mı Gurur mu?
Aşk mı Gurur mu?
Aşk mı Gurur mu?
aşk için gurunuzu bir kenara atar mısınız?
onu bir kibrit kutusuna koyup saklar mısınız gerektiğinde çıkarmak üzere...
yoksa gururum herşeyden önce gelir diyenlerden misiniz?
söyledigin söz, karsindakinin anladigi kadardir.
-
asilkartal
- Kayıtlı Üye

-
asilkartal
- Kayıtlı Üye

------------dünya bakışı-----------
gurur bir isyandır nihayetinde..
kötü değildir tabikine fakat
yırtılması zor bir perde olduğundan
birçok güzelliği bazen doğruları görmeye engeldir..
bir faydası vardır gururun ki
o da kendinden olanlara duyduğu şefkattir..
bazen onurla karıştırılıyor ki hata o noktada başlar
hor gören şu gururun tükenmek bilmez mi
sevginle yanan kalbi üzdüğün yetmez mi
iyi niyet uğruna yaşıyorsak dünyada..
seven garip olsada sevilmeye değmez mi
------------dinen bekış--------------
Zâhirî ilimle, eğitim ve Kur'an okumakla manevi ilim elde edilmez. Ve de kötü sıfatlarla muttasıf olunduğu için gurur, kibir, riya gibi hastalıklar insanın helakına bile sebep olabilir.
Her insan manevi olarak mezmum (kötü) olan gurur, kibir, riya, hased, gıybet gibi hastalıklara müpteladır. Bunların temizlenmesi için de bir Mürşid-i Kâmilin manevi terbiyesine girmek şarttır. Bazı insanlar bu türlü hastalıklara müptela odukları halde, kendilerinin hastalıklarını bilmezler ve tedavi etmek için de herhangi bir çaba göstermezler.
gurur bir isyandır nihayetinde..
kötü değildir tabikine fakat
yırtılması zor bir perde olduğundan
birçok güzelliği bazen doğruları görmeye engeldir..
bir faydası vardır gururun ki
o da kendinden olanlara duyduğu şefkattir..
bazen onurla karıştırılıyor ki hata o noktada başlar
hor gören şu gururun tükenmek bilmez mi
sevginle yanan kalbi üzdüğün yetmez mi
iyi niyet uğruna yaşıyorsak dünyada..
seven garip olsada sevilmeye değmez mi
------------dinen bekış--------------
Zâhirî ilimle, eğitim ve Kur'an okumakla manevi ilim elde edilmez. Ve de kötü sıfatlarla muttasıf olunduğu için gurur, kibir, riya gibi hastalıklar insanın helakına bile sebep olabilir.
Her insan manevi olarak mezmum (kötü) olan gurur, kibir, riya, hased, gıybet gibi hastalıklara müpteladır. Bunların temizlenmesi için de bir Mürşid-i Kâmilin manevi terbiyesine girmek şarttır. Bazı insanlar bu türlü hastalıklara müptela odukları halde, kendilerinin hastalıklarını bilmezler ve tedavi etmek için de herhangi bir çaba göstermezler.
AŞK HERZAMAN ÖN PLANDA OLUR
AŞKIN GURURU OLMAZ OLAMAZ BENCE AŞK
MUTLU IKEN HERKEZ IYI OLUR ADAM KAVGADA BELLI OLUR[font=Arial Black][/font]
- GURBETTEN SILAYA
- Kayıtlı Üye

SELAMLAR
merhabalar ;
aşk ve gurur bir arada olmalı...gururun olmadığı bir aşk ezilmeye mahkumken; aşkın büyüttüğü nice aşklar vardır ki yine gurur tarafından acımasızca yıkılmıştır...ayarı var her şeyin..bu yüzden aşk da olmalı gurur da..
kitabı bile var :) okumaya değer olduğunu düşünüyorum..
aşk ve gurur bir arada olmalı...gururun olmadığı bir aşk ezilmeye mahkumken; aşkın büyüttüğü nice aşklar vardır ki yine gurur tarafından acımasızca yıkılmıştır...ayarı var her şeyin..bu yüzden aşk da olmalı gurur da..
kitabı bile var :) okumaya değer olduğunu düşünüyorum..
Biliyorum bugün kulakların bir başka çınlayacak, anlayacaksın seni yine nasıl andığımı, özlediğimi. Ellerin titreyecek, gözlerin yollarda kalacak, sende hissedeceksin yüreğimde neler hissettiğimi!
-
asilkartal
- Kayıtlı Üye

-
asilkartal
- Kayıtlı Üye

- sahilkentli
- Kayıtlı Üye

- İletişim:
Re: AŞK HERZAMAN ÖN PLANDA OLUR
MATRAX:) yazdı:AŞKIN GURURU OLMAZ OLAMAZ BENCE AŞK
SLM MATRAX SENCE AŞK DEMİŞİN AMA GURURSUZ BİR İNSAN NE KADAR AŞIK OLABİLİR VE AŞKTAN ANLAR YA BENCE GURURLU BİR İNSAN AŞKTAN ANLAR VE SEVER GURURSUZ BİR İNSANIN AŞKINDAN NE BEKLERSİN AŞKIDA GURUSUZ OLUR O İNSANIN BENCE OKKKKKKK
ŞAHİNOĞLU NAKLİYATTTTTTTTTT
KARADENİZ SAHİLİ
- sahilkentli
- Kayıtlı Üye

- İletişim:
Re: Aşk mı Gurur mu?
Ayla yazdı:Aşk mı Gurur mu?
SLM AYLA HANIM AŞKMI GURURMU DEMİŞSİN AMA
BENCE GURUR ÖNEMLİDİR GURURSUZ BİR İNSAN NE AŞIK OLABİLİR NEDE SEVGİYİ BİLEMEZ OK TABİKİ BU BENİM KARARIM HERKESE SAYGIM VAR .
SAHİLKENTLİ
ŞAHİNOĞLU
-
YILDIZOGLU
- Kayıtlı Üye

SELM AYLA HANIM
ASKMI KURURMU ÖNEMLİ DİYİNCE BENCE KURUR ÖNEMLİ BUNU UNTMAYALIM KURUR HERSEYDEN ÖNEMLIDIR GURURU ZEDELEN BI INSAN NASIL OLUR BILIRMISIN SEN ASK SEVGİ BULUNUR AMA ( GURUR BULUNMAZ BUNU UNTMAYALIM ) BIRINI SEVERSIN AMA SEVDIN INSANDAN AYRILINCA YINE BIRINI SEVERSIN SONUCTA BELKI DAHA MUTLU BI YUVAN OLUR AMA KURUNU KAYBEDEN BI INSAN NASIL OLUR BILIYONMU SEN YIKIK VE VIORANE BI YER GIBI OLUR KIMSEYE SELM VEREMEZ HERKEZ OPNU HOR GÖRÜR
KARDENİZLİ ŞAHİN OĞLU,NA

GÜZEL KARDEŞİM SEN AŞK YERİNE GURURU TERCİH ETMİŞ OLABİLİRSİN BU SENİN ÖZELİN BU BENİ İLĞLENDİRMEZ AMA SEN AŞK İLE GURURUN BİR ARADA GİDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORSAN YANILIYORSUN BUNUN EN MANTIKLI TERİMİNİ ASİL KARTAL ABİMİZ YAPMIŞ Kİ BANA BÖYLE BİR SORU YÖNETİLĞİNDE ŞÜPESİZ AŞK DERİM YAA ZATEN AŞKIN GURURU OLMAZ DİYE YÜZLERCE ŞARKI BESTLENMİŞ AMA SEN İLLA GURUR DERSEN SENİN SEVGİ KAVRAMINI BİLMEDİĞİM AP ACIK BELLİ
-
YILDIZOGLU
- Kayıtlı Üye

sayın amcaolu
SAYIN AMCA OLU MATRAX
SEN ASKI GURURU BIRAKTA O RESIMINE BI DUZEN VER MILLETIN ASKINDAN GURURUNDAN SANANE SEN BIRAK MILLET İSTEDI GIBI YASASIN ASKIDA GURURUDA
SEN ASKI GURURU BIRAKTA O RESIMINE BI DUZEN VER MILLETIN ASKINDAN GURURUNDAN SANANE SEN BIRAK MILLET İSTEDI GIBI YASASIN ASKIDA GURURUDA
yıldız oğluna

EGER RESİMDE BİR ANORMAL DURUM VARSA ADMİN BENİ KESİNLİKLE BLOK EDER Kİ ZATEN BANA HALA BİR SEY GELMEDİNE GÖRE SORUN YOKTUR VE ADMİN BANA BİR UYARI VERİRSE SEVE SEVE DEĞİŞTİRİRİM
BUNU YANISIRA KİM NASIL FİKRİNİ ACIKLAMAK İSTERSE İSTER BU BENİ İLGİLENDİRMEZ ZATEN BURDA BİR ANKET YAPILMIŞ HERKES DEMORASİYE UYARAK HAREKET EDİYOR FAKAT SEN BUNU ALGILAYAMAMIŞSIN GÜZEL KARDEŞİM LÜTFEN YAZILARINI NE MANEYA GELDİNİ ANLAMAYA ÇALIŞ VE BANA ONDAN SONRA HESAP SOR KAREDENİZ SAHİLİNDEN ŞAHİN OĞLU ARKADAŞAMIZ BANA MSJ YOLAMIŞ BENDE BUNU EN DOĞAL HAKKIMLA YANITLADIM SAYIN ADMİN BU HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZİ BEKLİYORUM
- yilmaz.sahin
- Forum Yöneticisi

- İletişim:
Matrax a
Forumdaki resmin konusunda teknik anlamda bir problem yok. Zaten link vermişsin ebatlarıda forum düzenine uygun. Aşk ve gurur kelimeleri birçok kişinin birlikte yaşadığı duygular. Bana kalırsa aşk ve gurur yerine sevgi mi anlayış mı olarak açardım bu konuyu. Yani bence ne aşk ne de gurur.
"Söz uçar yazı kalır"
-
asilkartal
- Kayıtlı Üye

ya arkadaşlar bu konuyu kim açtıysa konusuna sahip çıksın :D
körler sagırlar birbirini agırlar durumu oluyor şimdi biz körmüyüz sagırmıyız :D
ekinde izi olmayanın hasatta yüzü olmaz ekini eken kardeşim aloo ayla sahip ol şu konuya vatandaş koptu burda aloo hattamısın aloo
nerden çıktı bu aşklar meşkler bizi bozar bu işler :D :D
körler sagırlar birbirini agırlar durumu oluyor şimdi biz körmüyüz sagırmıyız :D
ekinde izi olmayanın hasatta yüzü olmaz ekini eken kardeşim aloo ayla sahip ol şu konuya vatandaş koptu burda aloo hattamısın aloo

nerden çıktı bu aşklar meşkler bizi bozar bu işler :D :D