bire gafiller ben sadece gemiyi tek başına oldurdum getirdim
-
- Kayıtlı Üye
bire gafiller ben sadece gemiyi tek başına oldurdum getirdim
Fatih Sultan Mehmet'i islamiyetten uzaklaştırmak isteyenler Allah ile bir çok rivayetle padişahın kafasını bulandırmaya çalıştıkları sırada Fatih sultan Mehmet onlara akıl hocası olan Akşemseddin'le görüşmelerini onu ikna edebilirlerse kendisininde ikna olacağını söyler ve hocasına haberi yollar.Akşemseddin ertesi gün sabah namazında boğazda buluşmayı istediğini söyler ve ne olursa olsun geleceğini belirtir.Sabah başlarlar beklemeye ateistler fakat Akşemseddin gelmez.Öğlen olur butun ahali artık yavas yavas söylenmeye başlar Akşemseddin gelemedi diye.En sonunda akşemseddin kucuk bir gemiyle yanaşır.Derler ki nerede kaldın bizde korkup gelemeyeceksin sanmıştık.Akşemseddin'de onlara ya sormayın başıma gelenleri kayık bulamadım,sonra arkamdaki ağaçlar sen birden kesil yanyana gel gemi ol.Tamam dedim ben bunla giderim ama ruzgar yok sonra sen birden ruzgar cık yavas yavas buraya kadar kendiliğinden geldi işte o yüzden biraz geciktim.Ateistler demiş ki ya Akşemseddin sen delirdin hiç ağaçlar kendiliğinden kesilip gemi olurmu? Hadi diyelim oldu gemi kendi kendine gelir mi? Akşemseddin bunun üstüne bire gafiller ben sadece gemiyi tek başına oldurdum getirdim siz bütün dünyanın kendiliğinden olduğunu iddaa ediyorsunuz diye cevap verir.İstanbul'da yasaklanan tek şey dinsizlik olmustur bu olayla
Bu iyiydi iste.
Bilirsiniz bazi inancsizlar karsilarina fazla bilgisi olmayan insanlari alip köseye skistirmaya calisiyorlar.
ve ne yazikki ber coguda belli bir noktada tikanip kaliyor böyle seyleri okumak ve beynimizin bir kenarina yazmak gerekir ki yeri geldiginde kendilerini cok zeki zannedenler anlasin neyin ne oldugunu......
Bilirsiniz bazi inancsizlar karsilarina fazla bilgisi olmayan insanlari alip köseye skistirmaya calisiyorlar.
ve ne yazikki ber coguda belli bir noktada tikanip kaliyor böyle seyleri okumak ve beynimizin bir kenarina yazmak gerekir ki yeri geldiginde kendilerini cok zeki zannedenler anlasin neyin ne oldugunu......
söyledigin söz, karsindakinin anladigi kadardir.