Demircili ve Selemen Tarihçe İle ilgili Mesajlar Buraya

Geçmişini bilmeyen geleceğini yönlendiremez. Geçmişimiz hakkında bilmediklerimizi bu başlık altından öğreceneğiz. Ceddimiz, pehlivanlarımız, şehitlerimiz, gazilerimiz...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
yilmaz.sahin
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 2053
Kayıt: Cmt Tem 15, 2006 2:08 am
Konum: İstanbul
İletişim:

Demircili ve Selemen Tarihçe İle ilgili Mesajlar Buraya

Mesaj gönderen yilmaz.sahin » Prş Oca 31, 2008 11:45 am

[font=Verdana]Geçmişimizi bilmeden anı yaşamanın ve geleceğe bakmanın anlamsızlığı hepimiz tarafından malumdur. Sağolsunlar ki içimizden duyarlı vatandaşlar sayesinde bu konuda da bilgilendik daha da bilgileneceğiz. MEsela Erkan Özdemir'in bizzati yürüttüğü çalışmayı sitemizde tarihçemiz bölümünde yayınlamıştık. Henüz yeni üye olan ve içimizden yani bizden biri olan Sayın Zafer Hoca'mız hem tarihçi olması hem de eğitim camiasında olması hasebiyle bizi epey bilgilendirecek. Zaten Tarihçemiz altına tamamen kendisinin araştırmalarını yayınladık.

Bu başlık altında da Tarihçemizi geçmişi ele alacağız. Buyrun başlık burada yorumlarınız, Zafer Hoca bekler.

NOT: Lütfen arkadaşlar konu önemlidir. Dedenizin Dedesi kimdi, ne iş yapıyordu neredeydi hadi buradan başlayın mesela.
[/font]
En son yilmaz.sahin tarafından Cum Şub 01, 2008 3:23 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"Söz uçar yazı kalır"

zafer.sahin
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 287
Kayıt: Prş Oca 24, 2008 9:54 am
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen zafer.sahin » Prş Oca 31, 2008 11:52 am

Sevgili demircililer hepinizi en samimi duygularımla selamlıyorum.
Geçmişini bilmeyen geleceğe nasıl yön verebilir. Tarih bir milletin beyni hafızasıdır. Geleceğe emin adım atmak isteyen bir nesil geçmişini iyi bildiği takdirde geleceğe de o yönde emin adımlarla yön verir. Beni içinizden tanımayanınız yoktur. Bu başlık altında tarih konusunda hatta demircili tarihi konusu hakkında sizlerle bildiklerimi paylaşmak isterim. İlgi göstereceğinize olan inancım inşaallah kasabamız hakkında bilinmeyenleri gün yüzüne çıkaracak tarihin ışığında yeni ufuklara yelken açacağız.
BİR YERDE KÜÇÜK İNSANLARIN GÖLGESİ OLUŞUYORSA ORDA GÜNEŞ BATIYOR DEMEKTİR.

Kullanıcı avatarı
dadaş_25
Mesajlar: 7
Kayıt: Çrş Oca 30, 2008 8:55 pm
Konum: Türkiye
İletişim:

TEŞEKKÜR.....

Mesaj gönderen dadaş_25 » Prş Oca 31, 2008 2:54 pm

SAYGI DEĞER HOCAM VE DAYIM
YAPMIŞ OLDUĞUNUZ BU ÇALIŞMA İÇİN ÖNCELİKLE TEŞEKKÜRLERİMİ BİR BORÇ BİLİRİM.
BU ÇALIŞMA TÜM DEMİRCİLİ KASABASI HALKINA HAYIRLI OLSUN.
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...
SAYGILARIMLA; YASİN UZUN

zafer.sahin
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 287
Kayıt: Prş Oca 24, 2008 9:54 am
Konum: İstanbul

teşekkür

Mesaj gönderen zafer.sahin » Prş Oca 31, 2008 3:38 pm

sevgili yiğenim ilgin için teşekkür ederim gözlerinden öperim.

Kullanıcı avatarı
MATRAX:)
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 215
Kayıt: Pzr Eyl 24, 2006 3:41 pm
Konum: Yurt Dışı
İletişim:

Mesaj gönderen MATRAX:) » Prş Oca 31, 2008 5:02 pm

GÜZEL BİR KONU GERCEKTEN YERİNDE BİR CÜMLE KURULMUŞ GECMİŞİNİ BİLEYEN GELECEĞİ MECHULDUR

BABA ADI ALLATTİN : MESLEK/ EMLAK MÜŞAVİRLİĞİ
DEDE ADI DURSUN : O DÖNEMLERDE GURBET HAYATI OLMADIGI İÇİN KÖYDE TARLA BAG VE BAHCE İŞLERİ AMA ASIL BÜYÜK DEDEM KESİNLİKLE BU KÖYE BİR COK YARARI OLMUŞTUR NEDENİ İSE BİR COGUMUZUN GURBETÇİLİK HAYATINDA YABANCILARLA TİCARİ AMAÇLA OLSUN MANEVİ AMAÇTA OLSUN CIKARLARI İÇİN ANLAŞMALARINI SAGLAYAN BİR CÜMLE KULLANILIR (HALLEME) YADA (HALLE) DİYEREK ŞİFRE KULLANIRIZ NE MUTLUKİ BÖYLE İNSANIN SOYUNDANIM


ADI: HALİL
SOY adı:YILDIZ
Not:asgerde kazandıgı Onb rutbesinden gelen bir isimle halil onbaşı olarak günümüze kadar dilden düşmemiştir,
şimdi kendisini rahmetle anıyor siz degerli arkadaşlardan ruhuna bir fatiha diliyorum

zafer.sahin
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 287
Kayıt: Prş Oca 24, 2008 9:54 am
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen zafer.sahin » Cum Şub 01, 2008 11:27 am

Sevgili MatraX kardeşim dedene Allahtan rahmet diliyorum. Onun köyümüze kazandırdığı bu güzel zenginlik inşaallah hiç bir zaman unutulmaz bunun da bir gün tarihi kayıtlarımızda yer almasından büyük mutluluk duyarım. Eğer elinde daha ayrıntılı bir bilgi döküman dedene ait resim varsa ulaştırırsan çok sevinirim.
BİR YERDE KÜÇÜK İNSANLARIN GÖLGESİ OLUŞUYORSA ORDA GÜNEŞ BATIYOR DEMEKTİR.

zafer.sahin
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 287
Kayıt: Prş Oca 24, 2008 9:54 am
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen zafer.sahin » Cum May 23, 2008 11:55 pm

Demircili ve Selemenin geçmişi geçmiş geçmişte kaldı ya gelecek için yapacaklarımız. Bizden 100 yıl sonra yine gelecek nesil babalarına sorduğunda baba Yavuz Selemen den geçti mi?
Anne yıl 2108 eskiden demircilide evler nasıldı?
Dede daha evvel kullanılan manilerimiz şarkılarımız türkülerimiz neler di?
Büyüklerim bu kasaba neden düştü 100 yıl sonra evet 100 yıl sonra ise bu site inşaallah tarih olacak ve başvurmak isteyenlerin gelecek nesilin kaynağı olacak inşallah.
BİR YERDE KÜÇÜK İNSANLARIN GÖLGESİ OLUŞUYORSA ORDA GÜNEŞ BATIYOR DEMEKTİR.

Kullanıcı avatarı
ERKAN_OZDEMIR
Onursal Üye
Onursal Üye
Mesajlar: 2218
Kayıt: Cmt Tem 14, 2007 5:52 pm
Konum: Amasya

Mesaj gönderen ERKAN_OZDEMIR » Sal Eki 07, 2008 7:27 pm

Değerli hemşerilerim,

Demircili Kasabasının tarihi ile ilgili fikir ve düşüncelerimizi bu platform da daha önce ifade etmiştim.Demircili ile ilgili şu anda resmi anlamda elimizde iki tane kaynak bulunmaktadır.Bunlardan bir tanesi 1992 yılında dönemin Reşadiye Belediye Başkanı Hakkı Ünal ve Reşadiye Kaymakamı Eflatun Can Tortop tarafından başlatılmış ve 1994 yılında değerli öğretmenlerimiz Sefa Kışlaoğlu,Dursun Demirkol,Ahmet Şahin,Osman Duran,Fikri Demir,Mustafa Eraslan,Dursun özkaya,Ahmet Mısırlı,Recai Aldemir'in katkılarıyla tamamlanmıştır.

Demircili tarihi ile ilgili ikinci belge yine bu kitapta geçen ,Rahmetli Ali Rıza Atasoy'un şu anda Reşadiye kütüphanesinde bulunan Reşadiye Halk kitabıdır.Bu kitaptan alıntı yapılıp Demircili selemen.com da yayınlanan ilgili sayfalar tarafımda mevcuttur.Site yöneticisi fax numarası verdiği takdirde kendisine burada yayınlamak şartı ile istediği zaman faxlayabilirim.

Selemen(Selimhan)yaylası çevremizde ki Kasaba ve Köylerin tarihlerinde tarihsel olarak değilde,kültürel ve ekonomik olarak yani o civarın bilinen bir yeri olarak geçmektedir.Kısacası tarihi ile ilgili bilgiler bildiğimiz şeylerdir.Kızıl mağara Tokar İl Turizm müdürlüğü arşivlerinde bildiğimiz şekilde geçmektedir.

Değerli arkadaşlar,

Kasabamızın tarihi kesin olarak bilinmemektedir.Bu seneki yapmış olduğum ve özellikle Kasaba daki büyüklerden dinlediğim kadarıyla Rahmetli Prof.Dr.Ali Rıza Atasoy'un kitabında geçen göç olgusu bizi bir takım yerlere götürmektedir.Demircili'de yerleşik kabile olmadığı genelde Erzurum'dan,niksar'dan,diğer yerlerden göçerek insanların buraya yerleştikleridir.Şu anda kasaba'da yaşayan yaşlı kişiler dışarıdan gelen kişileri ve soyisimlerini lakaplarıyla beraber ve hangi mevkiye geldiklerini söylemektedirler.Bunlarıda toparlayınca buradan ifade etmeye çalışacağım.Sizlerde eminim büyüklerinizi dinleyince ve buraya aktarınca eminim bu konuda epey bir yol alacağımızı düşünüyorum.

Bizler hiç bir zaman buralara eksik yada yalnış olan bir şeyleri yazma cihetine gitmedik.Yazmış olduğumuz şeyleri kaynak göstererek yazmaya çalıştık.Tarih kitaplarında Kasabamızla ilgili yapılmış olan yalnış ve eksik bilgileride buraya taşımadık.Her zaman bunların düzeltilemsinden yana tavır sergiledik.

Saygılar sunarım.

Kullanıcı avatarı
HUSNU.KUCUKARSLAN
Mesajlar: 2
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 3:05 pm
Konum: Türkiye

HÜSNÜ KÜÇÜKARSLAN

Mesaj gönderen HUSNU.KUCUKARSLAN » Pzt Eki 13, 2008 1:34 pm

Çok Değerli Demircililer,Selemen Yaylasının doğallığını,tarihsel geleneğini yaşatan gönül dostları: Bu site aracılığı ile siz vefalı insanlara ulaşabilmenin memnuniyeti ile sözlerime başlıyor ve herkesi saygılarımla selamlıyorum.Ben 1952 yılınde Erzurum ili Olur ilçesi doğumluyum.1960 yılında ailece Tokat’a muhacir olarak gelip yerleştik. uzun yıllar boyunca hizmetlerini Tokat ilinde gerçekleştirme şansı yakalamış bir dostunuzum. 1972-1990 yılları arasında Milli Eğitim teşkilatında Tokat’ta öğretmen gezici başöğretmen ve yatılı kurumlarda idareceiel ve özellikle Tokat halkeğitimi merkezi müdür yardımcılığı görevim sırasında meslek kazandırma kursları ve rahmetli Turgut Özal'ın Başbakanlığı döneminde ortaya konularak pratik ve teorik olarak yürütülen eğitim faaliyetlerinde İstihdamın Geliştirilmesi Yüksek Kurulu Başkanlığınca ortaya konulan çalışmalarda, Devlet Bakanı Sayın Rahmetli Adnan Kahveci'nin Tokat İli proje Koordinatörlüğü görevinde bulundum.O tarihlerde Vali rahmetli Recep Yazıcıoğlu'nun Tokat Valiliği sırasında bölgemiz için çok önemli çalışmalarda görev aldım. Nihayetinde 1990 yılında Turizm Bakanlığı teşkilatına naklen geçerek önce Tokat İl Turizm Müdür Yardımcılığı ve kısa süreli olsa da Kastamonu İl Turizm Müdürlüğü ve uzun yıllar Tokat İl Turizm Müdürlüğü görevinde bulundum.Halen Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak Denizli de geçici görevle bulunmaktayım. Memuriyetim sırasınnda İl Valilerimiz başta olmak üzere Tokat halkının benim için çok değerli destekleriyle bulunduğum görevlerde hep olumlu tepki ve başarı elde ettiğimi burada belirtmekte fayda görüyorom.Çünkü bir söz vardır ya’ Hatibi Konuşturan Dinleyenleridir’Bizimde hizmetlerde başarılı olmamızda sebep Tokat insanıdır diyorum. Yürüttüğümüz çalışmalar içerisinde en fazla önem verip sonuçlandırdığım proje Selemen Yaylasıdır.Asırlardır devam eden bu kültürel kır pazarı bu çalışma üzerine resmiyet ve önem kazanmıştır.Bundan sonraki yazılarımda geniş şekilde anlatacağım.Sitenize katılmamda büyük katkısı olan sayın Yılmaz ŞAHİN beye ve Erkan ÖZDEMİR beye çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın selamlar.

Kullanıcı avatarı
ERKAN_OZDEMIR
Onursal Üye
Onursal Üye
Mesajlar: 2218
Kayıt: Cmt Tem 14, 2007 5:52 pm
Konum: Amasya

Mesaj gönderen ERKAN_OZDEMIR » Pzt Eki 13, 2008 7:25 pm

ResimResim

ResimResim

Sayın Kucukarslan demiş ki,

''''''''''''''''''Çok Değerli Demircililer,Selemen Yaylasının doğallığını,tarihsel geleneğini yaşatan gönül dostları: Bu site aracılığı ile siz vefalı insanlara ulaşabilmenin memnuniyeti ile sözlerime başlıyor ve herkesi saygılarımla selamlıyorum.Ben 1952 yılınde Erzurum ili Olur ilçesi doğumluyum.1960 yılında ailece Tokat’a muhacir olarak gelip yerleştik. uzun yıllar boyunca hizmetlerini Tokat ilinde gerçekleştirme şansı yakalamış bir dostunuzum. 1972-1990 yılları arasında Milli Eğitim teşkilatında Tokat’ta öğretmen gezici başöğretmen ve yatılı kurumlarda idareceiel ve özellikle Tokat halkeğitimi merkezi müdür yardımcılığı görevim sırasında meslek kazandırma kursları ve rahmetli Turgut Özal'ın Başbakanlığı döneminde ortaya konularak pratik ve teorik olarak yürütülen eğitim faaliyetlerinde İstihdamın Geliştirilmesi Yüksek Kurulu Başkanlığınca ortaya konulan çalışmalarda, Devlet Bakanı Sayın Rahmetli Adnan Kahveci'nin Tokat İli proje Koordinatörlüğü görevinde bulundum.O tarihlerde Vali rahmetli Recep Yazıcıoğlu'nun Tokat Valiliği sırasında bölgemiz için çok önemli çalışmalarda görev aldım. Nihayetinde 1990 yılında Turizm Bakanlığı teşkilatına naklen geçerek önce Tokat İl Turizm Müdür Yardımcılığı ve kısa süreli olsa da Kastamonu İl Turizm Müdürlüğü ve uzun yıllar Tokat İl Turizm Müdürlüğü görevinde bulundum.Halen Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak Denizli de geçici görevle bulunmaktayım. Memuriyetim sırasınnda İl Valilerimiz başta olmak üzere Tokat halkının benim için çok değerli destekleriyle bulunduğum görevlerde hep olumlu tepki ve başarı elde ettiğimi burada belirtmekte fayda görüyorom.Çünkü bir söz vardır ya’ Hatibi Konuşturan Dinleyenleridir’Bizimde hizmetlerde başarılı olmamızda sebep Tokat insanıdır diyorum. Yürüttüğümüz çalışmalar içerisinde en fazla önem verip sonuçlandırdığım proje Selemen Yaylasıdır.Asırlardır devam eden bu kültürel kır pazarı bu çalışma üzerine resmiyet ve önem kazanmıştır.Bundan sonraki yazılarımda geniş şekilde anlatacağım.Sitenize katılmamda büyük katkısı olan sayın Yılmaz ŞAHİN beye ve Erkan ÖZDEMİR beye çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın selamlar.'''''''''''

Sayın kucukarslan,

Bizlerle ilgili duygu ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.Bizde sizlere bir nebze olsun hatıralarınızı canlandırdık isek ne mutlu bizlere....
.
..........

Kullanıcı avatarı
ERKAN_OZDEMIR
Onursal Üye
Onursal Üye
Mesajlar: 2218
Kayıt: Cmt Tem 14, 2007 5:52 pm
Konum: Amasya

Mesaj gönderen ERKAN_OZDEMIR » Pzr Eki 26, 2008 11:33 pm

ResimResim Selimhan da Mehteran takımı.

ResimResim

Ülkemizde doğal yapısı bozulmadan ayakta kalabilen ender yerlerden bir tanesidir Selimhan Yaylası.Deniz seviyesinden yaklaşık 1550 metre yüksekliğindedir.Selimhan yaylasının tam ortasına 1991 yılında ''Selim-i Han Cuma Camisi Demircililerin büyük özverileri ile yapılmıştır.Bu cami yapılmadan önce,burası etrafı bir metre yüksekliğindeki taşlarla çevrili örülü boş alan durumundaydı.Yine Cuma namazı kılınıyordu.

Selimhan pazarı'nın tarihteki yerini alması,Niksar-Elmacık-Ovacıkiçi-Kuyucak-Mesudiye-Erzurum-İran istikametinde ''Meryem Ana İpek Yolu'' adıyla bilinen bir yol geçermiş.Osmanlı Padişahlarından Yavuz Sultan Selim'in Trabzon üzerine bu yoldan gittiği ve burada konakladığı bilinmektedir.

Kullanıcı avatarı
selemenli_daldal
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 61
Kayıt: Sal Ağu 21, 2007 5:18 pm
Konum: Ordu

demircili

Mesaj gönderen selemenli_daldal » Pzt Eki 27, 2008 1:35 pm

sayın arkadaşlar ve abiler

demircilinin eski ismini (timurcili)olduqunu herkes bilir umarım
geçmişi ve tarihi olan bir milletiz ve gusel ve şirin
kasabamızın da bir tarihi var
şu an tarih dersin de biz YAVUZ SULTAN SELİMHAN ın
ÇALDIRAN SEFERİ ne giderken konakladığı yerleri konu olarak işliyoruz ve
bizim kasabamız 4 sırada gelior

zafer.sahin
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 287
Kayıt: Prş Oca 24, 2008 9:54 am
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen zafer.sahin » Çrş Eki 29, 2008 12:28 pm

Hiç bir tarih kitabında Yavuz'un çaldıran'a reşadiye istikametine gittiği yazmamaktadır. Tarihçeyi yayınladık ama hala bu konuda ısrar ediliyor. Tüm arşiv kayıtlarına kitaplara bakabilirsiniz.
BİR YERDE KÜÇÜK İNSANLARIN GÖLGESİ OLUŞUYORSA ORDA GÜNEŞ BATIYOR DEMEKTİR.

Kullanıcı avatarı
ERKAN_OZDEMIR
Onursal Üye
Onursal Üye
Mesajlar: 2218
Kayıt: Cmt Tem 14, 2007 5:52 pm
Konum: Amasya

Mesaj gönderen ERKAN_OZDEMIR » Çrş Eki 29, 2008 2:04 pm

Zafer Bey,

Forumdaki yazmış olduğumuz'tarihçemiz'bölümünü ve sizin değerli bilgilerinizi tekrar gözden geçirdim.Fakat kafam iyice karıştı.Sizin orada ki bilgi ve belgeler göstererek yazdığınız yazınızda şunları ifade ediyorsunuz.

------Selemen(selimhan)yayalası tarihçesi şöyledir.---------

Niksar-Elmacık-Ovacıkıçi-Demircili-Kuyucak- Mesudiye-Erzurum-İran istikametinde''Meryemana İpek Yolu''adıyla bilinen bir ticari yol üzerinde bulunmaktadır.

Dünden bugüne Reşadiye kitabında Yavuz Sultan Selim Han'ın buradan hereketle Trabzon seferine çıktığı ifade edilsede,Yavuz Sultan Selim Han'ın bu istikamette Trabzon seferi olmamıştır.Bazı kaynaklarda ise verilen yalnış bilgilerden birisi ise Yavuz Sultan Selim Han'ın buradan hareketle Çaldıran savaşı için geçtiğidir.Aslında bu bilgilerin yalnış aktarılmasının sebebi gerekli tarih kaynaklarına müracat etmemekten ve kulaktan dolma bilgilerden kaynaklanmış olmasıdır.Yavuz Sultan Selim'in buradan geçtiği doğrudur fakat Çaldıran seferine giderken değil dönerken olduğudur.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sevgili Hocam,

-Bu konu ile ilgili bizlerden başka hassasiyet gösteren yok,dolayısıyla şahsım adına memnuniyet duyuyorum.Bu konuyu doğru bir şekilde sonuşlandıracak olan yine bizler olacağız.

-Demircili,Selimhan tarihi ile ilgili şu anda elimizde iki tane kaynağın olduğunu söylemiştim.Elimizde neden kaynak olmadığınıda buradan defalarca ifade etmeye çalıştık.Sizde yukarıda Yuvuz Sultan Selim Han'ın Çaldıran savaşı dönüşünde uğradığını ve gerekli tarih kaynaklarına müracet edilmediğini söylüyorsunuz.Bizlere bu kaynaklarla ilgili yardımcı olur musunuz?

-Halbu ki 'DÜNDEN BU GÜNE ADLI'Reşadiye kitabında,bu kitabın yazarlarının çoğuda emekli öğretmenlerimiz(yani hazırlayanlar)----Yavuz Sultan Selim'in 1514 tarihinde Şah İsmail ile Çaldıran ovasında yaptığı savaşta gelip geldikten sonra geri dönüşte kelkit vadisini takip ederek gitmiştir.Yani Reşadiye İlçesinin bulunduğu mevkiden geçerek Niksar'a döndüğü ve 6 Şevval 920(1514) de bayram namazını burada kıldığı,''Tokat Tarihi Tac-üt Treravih Hammer ve Selim Destanı'' adlı eserden anlaşılmaktadır diyor.
-Sonuçta hepimizin kafası karışıyor,artık bu işin üzerine elimizden geldiği ölçüde eğilmemiz gerekir diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

zafer.sahin
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 287
Kayıt: Prş Oca 24, 2008 9:54 am
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen zafer.sahin » Çrş Eki 29, 2008 2:17 pm

Evet sevgili erkan abicim. Bize ne gibi bir faydası olur bu tarihi bilgiyi doğrulamanın bunun üzerinde durmak lazım. Bir gün edirnede Hocam tarihçi TGRT program yapımcısı İsmail Yağcıya bunu arzetmişitim. Bana yavuz'un ordan geçmediğini sivas, kayseri, adana istikametinden gittiğini syledi bende araştırdım baktım böyle.... İnsan kimseye de meramını anlatamıyo. Tac'üt tevarih'i açıp okusunlar. Tüm makaleler de ondan yazılıyo zaten. Selimnamelere baksınlar yok.
Önemli olan bu değil önemli olan yaylamızı ii tanıtmamız adı selimhan yaylası ama biz daha tarihimize doğru sahip çıkmıyoruz. Bence bu konu çok önemli. Şu açıdan önemli eğer insanlara birşeyler kabul ettireceksek bazı şeylerin altında ezik kalmamalıyız. Göğsümüzü gere gere demeliyizki yavuz burdan geçmiştir......
Ama dönerken demeliyiz..... Ha diyeceklerki ha dönerken ha gelirken ne farkeder geçmiş......
Ama tarihi doğru aktarmak çok önemli geçmişe haksızlık yapmak doğru değil. Kendimizi de ispatlayamayız.
BİR YERDE KÜÇÜK İNSANLARIN GÖLGESİ OLUŞUYORSA ORDA GÜNEŞ BATIYOR DEMEKTİR.

Kullanıcı avatarı
yilmaz.sahin
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 2053
Kayıt: Cmt Tem 15, 2006 2:08 am
Konum: İstanbul
İletişim:

Hüsnü Bey'den

Mesaj gönderen yilmaz.sahin » Çrş Kas 19, 2008 5:32 pm

Önceki Tokat İl Müdürü Sayın Hüsnü Küçükarslan'ın verdiği açıklamaları site tarafında haber yaptık. Haberin linki : İŞİN BAŞINDAKİ HEYECAN FEVKALEDEYDİ

Hüsnü Bey aynı zamanda forumumuza da üye. Sağoslunlar bizi bilgilendirdiler. Devamını bekliyoruz. Kendisinin kim olduğuyla ilgili bu sayfada daha önce bıraktığı tanıtma mesajnı inceleyebilirsiniz.

Hüsnü Bey'e bu paylaşım için teşekkür ediyor, yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.
"Söz uçar yazı kalır"

Kullanıcı avatarı
yilmaz.sahin
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 2053
Kayıt: Cmt Tem 15, 2006 2:08 am
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: HÜSNÜ KÜÇÜKARSLAN

Mesaj gönderen yilmaz.sahin » Çrş Kas 19, 2008 10:11 pm

husnu.kucukarslan DemirciliSelemen.Com'a yazdı:Çok degerli Demircililer. Hepinize saglik dolu günler diliyorum. Hükümetimizin yerel idarelerle yani nüfusu 2000 altindaki Belediyelerin kaldirilmasi yönündeki uygulamasina pek tabii üzülenler olmustur. Ancak son yillarda kurulan Belediyelerin ekonomik ve sosyal sikintilarini yakinen bilmekteyiz. Kendi kasabasi için hizmet üretmek ve imarlastirmak amaciyla seçilen birçok baskanin çaba ve gayretlerini de burada ifade etmek lazim. Hani derler ya yigidin hakkini yigide vermek lazim. Hatta kapatma söz konusu olunca komsulari ve yakin köylerle Isbirligi yaparak, ikna ederek kapatilmaktan kurtaranlar ve bu is basaranlarda oldu. Yani onlarin Belediye tüzel kisiliginde kalmalari saglandi. Tabii bu Demircili de gündeme geldi mi gelmedi mi bilmiyorum. Ama gelmediyse de getirilebilir miydi. Benim arzum Selemen Yaylasi’nin tarihi olgusu içerisinde Demircili Belediyesinin devamliligiydi. Çünkü halkinin destegi ile seçilen Belediye Baskani bu destege ve güvene layik olmak için çaba gösterecek, kasabasina daha iyi yasanir sartlarin ve hizmetlerin gelmesini saglayacakti. Bu gayreti göstermediginde ise bir baskasina nöbet verilecekti. Insallah tespitle ilgili yargi müracaatiniz varsa o lehinizde sonuçlanir. Benim Selemen Yaylasi irtibati ile baslayan bagim l996--2003 arasi yillarda sürekli sürmüstür. Bu dönemde tam 11 kere kasabaniza ve yayladaki projeler için geldim. Bu bir sanstir diyorum. Il Turizm Müdürlügü görevinden alinmamdan sonra kasabanizdan hiç bir kimse arzu etmeme ragmen sahsimla irtibatta bulunmamistir. Sadece yurtdisinda bulunan Haci Muzaffer Sahin ve torunu Murat Sahin hariç olmak üzere. Bir kaç kere Simdiki Belediye Baskanini telefonla aradim. Hal hatir sorup sual ettim. Eski baskanin her geldiginde beni Tokat’ta bulup fikir alis verisinde bulundugumuzu ifade ettim. Hatta ben kendimi sanki bu kasabanin insani olarak gördügümü beyan ettim. Ancak bulusmamiz nasip olmadi. Belki de beni bulamadi. Tarihi degerdeki bu tür potansiyel olan mekânlara (yani Selemen Yaylasina) verdigimiz hizmet ve ilgi ayni heyecanla takibimizdedir. Selemen Yaylasi ne kadar fazla gündeme gelse bu bizim heyecanli projemizdir diye memnun oluruz. Belki de yaylanin resmi anlam kazanmasinda, isin basinda gösterilen heyecan aynen devam etmis olsaydi Belediyeniz kaldirilma sirasinda istisna tutulmus olacak ve günümüzde düsmeyecek belediyeler arasinda yer alacakti. Turizmde öncelikli yerler ve degerler kapsaminda program ve projelerle hak ettigi yere ulasacakti. Ama bu ugrasta az yol degildi. Iç isleri, Bayindirlik, Çevre ve Turizm Bakanliklari nezdinde takip edilecek çalisma 2006–2007 yillarinda sonuçlanabilirdi. Ama nasip degilmis. Insallah itiraz olumlu sonuçlanirsa bundan sonra yapilacak hizmet yolu belli. Planli ve programli ve disipline edilmis projeler uygulama firsati bulur kanaatindeyim. Burada kimseyi töhmet altinda birakma düsüncem yoktur. Kasabalarda belli taraflar vardir. Ben görevim icabi bu taraflarin tam olarak disindayim. Demircili halki ne kadar birbirine kenetli olur birlik beraberlik içinde bulunursa daha çok memnun olurum. Baska bir seferinde Selemen’de neler yapilmali, neler yasatilmali bunlari kisa ifadelerimle belirtecegim. Çünkü hakikaten isin basinda benim de köy idare heyetinin de ve ilk belediye yönetiminin de büyük ortak gayret ve heyecanimiz vardi. Hele 11 Agustos 1999 tarihinde meydana gelen GÜNES TUTULMASI etkinlikleri arasinda program içerisinde SELEMEN YAYLASI ZIYARETI de yer almisti. Yabanci turist grubu getirdik ve o zaman yayinda olan KARADENIZ TV’nin yayladan pazaryerinden ve o gün düzenlenen SELEMEN SENLIKLERININ CANLI Yayinla kamuoyuna intikalini saglamistim. Ayrica TRT çekim ekibini de Selemen Yaylasi’na getirmis çekimler ve röportajlar yapmistik.50 dakikalik HEY ONBESLI ONBESLI Belgesel programinda Selemen Yaylasi görüntülerine yer vermistik. O zaman ki Valimizle bizi karsilamak için yaptiginiz coskuyu hiç unutamam. Yine bir seferinde yaylaniza gazeteci dostum Sayin Mustafa Çetinkaya'yi getirerek Ulusal gazetelerden Milliyette (ve bu sitenin BASINDAN bölümünde yer alan) tam sayfa '' DEGIS TOKUS YAYLA PAZARI' GELENEGI' baslikli haber yazisi yer almisti. Daha hangi hatiralarimi anlatayim bilemiyorum. Insallah ileride ifade etme sansim olur. Burada ifade edeyim görevim Tokat Il Kültür ve Turizm Müdürlügünden BILECIK Il Kültür ve Turizm Müdürü olarak kararnamem resmi gazetede yayinlandi, nasip olursa Aralik 2008 den itibaren yeni görev yerine gidecegim. Hayirlisi, orada, ülkemizin deger tasiyan bir bölgesi. Çünkü beylikten devlete ve imparatorluga temellerin atildigi ve milli mücadele yillarinda önemli bir durak ve Cumhuriyetimizin kurulusuna sahitlik yapmis bir il. Herkesi ve özellikle tanidik dostlari saygi ve içten muhabbetlerimle selamliyorum [KAYNAK: Hüsnü KÜÇÜKARSLAN Önceki) Tokat Il Müdürü.
"Söz uçar yazı kalır"

Kullanıcı avatarı
ERKAN_OZDEMIR
Onursal Üye
Onursal Üye
Mesajlar: 2218
Kayıt: Cmt Tem 14, 2007 5:52 pm
Konum: Amasya

Re: HÜSNÜ KÜÇÜKARSLAN

Mesaj gönderen ERKAN_OZDEMIR » Prş Kas 20, 2008 7:52 pm

Hüsnü Bey demiş ki,

''Tarihi degerdeki bu tür potansiyel olan mekânlara (yani Selemen Yaylasina) verdigimiz hizmet ve ilgi ayni heyecanla takibimizdedir. Selemen Yaylasi ne kadar fazla gündeme gelse bu bizim heyecanli projemizdir diye memnun oluruz. Belki de yaylanin resmi anlam kazanmasinda, isin basinda gösterilen heyecan aynen devam etmis olsaydi Belediyeniz kaldirilma sirasinda istisna tutulmus olacak ve günümüzde düsmeyecek belediyeler arasinda yer alacakti. Turizmde öncelikli yerler ve degerler kapsaminda program ve projelerle hak ettigi yere ulasacakti. Ama bu ugrasta az yol degildi. Iç isleri, Bayindirlik, Çevre ve Turizm Bakanliklari nezdinde takip edilecek çalisma 2006–2007 yillarinda sonuçlanabilirdi. Ama nasip degilmis. Insallah itiraz olumlu sonuçlanirsa bundan sonra yapilacak hizmet yolu belli. Planli ve programli ve disipline edilmis projeler uygulama firsati bulur kanaatindeyim. Önceki) Tokat Il Müdürü.[/quote][/quote].''
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Değerli arkadaşlar,

Hüsnü Bey'e bende katılıyorum.Zaten bu konuları burada zaman zaman işlemeye çalıştık.Bizler günlük değilde geleceğe dönük planlar yapmadığımız müddetçe işlerimizin hep böyle sancılı gideceği kanısındayım.malesef üzülerek ifade ediyorum,karaya hala bembeyaz diyenler var,doğruya hala,yalnış diyenler var,bizler artık bunları aşmak mecburiyetindeyiz.Bunları aşmadığımız zaman yine aynı sorunlar mutlaka karşımıza çıkacaktır.Sorumluluk almak kolay bir iş değildir ve vebali çok ağır olan bir iştir.
.

zafer.sahin
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 287
Kayıt: Prş Oca 24, 2008 9:54 am
Konum: İstanbul

Re: Demircili ve Selemen Tarihçe İle ilgili Mesajlar Buraya

Mesaj gönderen zafer.sahin » Sal Ağu 27, 2013 3:51 pm

Uzun süre siteye girmemiştim ama bugun düşünüyorum Yılmaz ne güzel bir iş yapmış gördümkü bu site köyümüz ve bölge için bir çok tarihi bilgileri bünyesinde barındıran kaynak bir ansiklopedi niteliğini taşıyor Yılmaz adın hep varolacak tebrik ederim.
BİR YERDE KÜÇÜK İNSANLARIN GÖLGESİ OLUŞUYORSA ORDA GÜNEŞ BATIYOR DEMEKTİR.

Cevapla

“DEMİRCİLİ ve SELEMEN'İN GEÇMİŞİ ve TARİHÇESİ” sayfasına dön