5. sayfa (Toplam 6 sayfa)

Gönderilme zamanı: Cum Nis 04, 2008 2:23 am
gönderen iskesurlu60
SANIRIM KİMSE YAPRAK SARMASI DEMEDİ.AMA TOKAT YAPRAĞI MI, YOKSA TERME KARA ÜZÜM YAPRAĞI MI.?
:?

Gönderilme zamanı: Cmt Nis 05, 2008 4:19 pm
gönderen SaF4K
ısırgan,keşkek :? :D

Gönderilme zamanı: Pzr Nis 06, 2008 4:53 pm
gönderen demet_kandogmus
cızdak var bilen varmı :D :arrow: :?:

Gönderilme zamanı: Pzr Nis 06, 2008 4:59 pm
gönderen iskesurlu60
TORAMAN HAVUCU OLMASIN MI? :)

Gönderilme zamanı: Pzr Nis 06, 2008 5:04 pm
gönderen mehtap25_60
iskesürlü60 yazdı:TORAMAN HAVUCU OLMASIN MI? :)
aynen öyle :)
havuç tavasında olsada yesek :D

Gönderilme zamanı: Pzr Nis 06, 2008 5:18 pm
gönderen iskesurlu60
TOKAT YÖRESİNDE HAVUCU ÖZELLİKLE BU AYDA YAPARLAR. BAHARIN GELİŞİNDEN DUYULAN SEVİNÇLE AİLESİNE VE ÇOCUKLARINA İKRAMDIR.

bahara sevindileri için leylek hamuru da denir.

Gönderilme zamanı: Çrş Nis 23, 2008 10:13 pm
gönderen ilker.a.a
bence yemek olrak bılınen en cok rasladıdıgımız pancar corbası veya madımak ama zeynep ablanın kendıne gore baska bıldıgı varsa onu bılemem.

Gönderilme zamanı: Prş Nis 24, 2008 3:42 am
gönderen zeynep
ne dersiniz? şu yöresel yememğimizin adını koyalım. ben: DIĞILDOLMA diyorum

DIĞILDOLMA diyenler el kaldırsın. :D

Gönderilme zamanı: Prş Nis 24, 2008 10:24 am
gönderen ilker.a.a
zeynep hanım bakıyorum sız demırcılını kulturunu cok yakından takıp edıyorsunuz baksana valla helal olsun sıze tebrıkler...

Gönderilme zamanı: Prş Nis 24, 2008 4:20 pm
gönderen 5YAGMUR5
DIĞILDOLMA SÜPER Bİ YEMEK ÇOK SEVİYORUM.ŞİMDİ OLSADA YESEK. :)

Gönderilme zamanı: Prş Nis 24, 2008 4:48 pm
gönderen iskesurlu60
EN İYİSİ ANKET YAPMAK.

Gönderilme zamanı: Prş Nis 24, 2008 4:55 pm
gönderen EM-re
[font=Arial]walla yaprak dolmasıyla biber dolması en sevdiğim yemekler

bide KEŞKEK :roll:
[/font]

Gönderilme zamanı: Prş Nis 24, 2008 6:23 pm
gönderen nbt.sahin
Köye gittiğimizde düğün sahiplerine hatırlatalım bol bol dığıl doma yapsınlar. Düğün yemeği pişiren aşcılara buradan duyurulur.

Gönderilme zamanı: Prş Tem 03, 2008 6:04 pm
gönderen selemenlihamza
S. A ben selemenli hamza kimisi diyoo madımağı kimise yaprak dolmasıı keşkeği bencee güzell olann ooo yaylaa varyaaa selemewn yaylasııı benim için oranın havası yeter.........

Gönderilme zamanı: Prş Eyl 11, 2008 1:01 am
gönderen yavuz.sahin
SLM benim bildiğimBASI demircilinin en meşhur yemekleri KEŞKEK ,MADIMAK ,YAHNİ BENİM BİLDİĞİM bukadar .

Gönderilme zamanı: Prş Eyl 11, 2008 1:24 am
gönderen zeynep
:D Demirciliye özel yemek bence Dığıldolma. Madımağı sivaslılarda yapıyor. Keşek derseniz heryerde var,hakeza yahnide öyle..

ben busene misafir olduğum bir evde yedim. Dığıl dolmayı dığıldolma yapan içine konulan baharatları.. Kinzi ve garga soganı...

Orjinal tarifini buraya yazacagım.. ne zamanmı? Halam umreden gelsin... ondan sonra... eeh biraz beklemeniz gerekiyor.

:D :D :D

Gönderilme zamanı: Prş Eyl 11, 2008 1:43 am
gönderen demet.sahin
[hr]

Ben dığıl dolma ile geçen sene festivalde tanışttım. Süper bi yemek valla tarifini yazıp oktay ustaya göndermek lazım. :) birde o festivalin soğuğunda sobanın ateşinde pişmişti ondan mıydı, yoksa iskesür havasından mı , yada çok acıkmışmıydım bilmiyorum ama süperdi yaa. O zaman sadece yemiştim tarifini sormaya fırsat kalmamıştı. (tıkınmaktan :oops: :) )

Zeynep ablacığım, Hz.Allah şimdiden halanızın umresini kabul etsin. Allah'ın izni ile tez vakitte gelir inşallahta tarifi alıp birde kendim yapmaya çalışırım. Şimdiden teşekkürler... (Ordaki tadı kesin bulamayacağım ya :? :) )

Hayırlı geceler...

[hr]

Gönderilme zamanı: Prş Eyl 11, 2008 1:53 am
gönderen zeynep
Demet,

vala güzel fikir ,yalnız Oktay ustaya baharatlarınıda göndermemiz gerekiyor. :D

Hmm Demet tarifini almakla kalmayacagım fotografını çekip görüntülü olarak foruma ekleyeceğim. :wink:

Gönderilme zamanı: Pzr Eyl 14, 2008 3:09 pm
gönderen EM-re
vallahi yazin köyde keşkekle keşkegin üstüne koyulan et suyunu hiçbişeye değişmem

Gönderilme zamanı: Pzr Eyl 14, 2008 6:49 pm
gönderen demet.sahin
[hr]

Zeynep ablacığım büyük bir heyecan ve merakla tarif ve resimleri bekliyorum.

Sağlıcakla kalın...

[hr]

Gönderilme zamanı: Pzr Eyl 14, 2008 7:34 pm
gönderen volt60
bence lepsi pasta diye tabir edilen mısır unundan ve haşlanmış tavuktan yapılan eski bi tat . Çerkez kültürünü temsil eden bi yemek büyüklerimiz göçebelik zamanlarında çarşambada çerkezlerle aynı bölgede konaklamışlar uzun zaman yanlış hatırlamıyorsam unutulmaz ve hala ısrarla evlerde pişer ..... eskiler iyi bilir .:)

Gönderilme zamanı: Pzr Eyl 14, 2008 9:09 pm
gönderen EM-re
volt60 lepsinin yeri baska tabi eskiler degil bizde iyi biliyoz kücüklügümden beri bilirim lepsi pastayi biizmkilerde yaparlar cokta lezzetli olur

Gönderilme zamanı: Pzt Eyl 22, 2008 3:25 pm
gönderen demet.sahin
[hr]

Zeynep Abla dığıl dolma unutulmadı dimi :oops: :roll: :)

Sabırla bekliyorum :wink:

[hr]

Gönderilme zamanı: Çrş Eki 01, 2008 9:31 pm
gönderen ERKAN_OZDEMIR
ResimResim

Tamamen el emeği göz nuru ile Demircili'de yapılan bu KUŞBURNU PEKMEZİNİ Kasabadan gönderirlerdi bizde afiyetle yerdik.Bu bayramda yapılışına denk geldim,gerçekten harika,katkı maddesi sadece şeker ve tamamen doğal bir ürün.Ama gerçekten zahmetli önce dikenli ağaçlardan topluyorsunuz sonra kaynatıp,kıvamına getirip afiyetle yiyorsunuz.Tabi bizde bu arada yine bu nimetten faydalandık .

Gönderilme zamanı: Cum Eki 03, 2008 12:52 am
gönderen zeynep
Kuşburnu pekmezinin içine erik reçeli karıştırıyorlarmış... alırken dikkat... benden söylemesi.... :)

Demet,

yaa şu sıralar cok ama cooooooooooooook yoğunum.... unutmadım Dığıldolmayı size taddıracagım.. tabi damağınızı değil gözünüzü doyuracağım :D

bizim yöresel yemeğimiz dığıldolmaaaa.. :D

hadi Muhabbetle kalınız. :)