DEMIRCILININ EN MESHUR

Beldemizin idare ve yönetimiyle ilgili site sakinlerine ve resmi idarecilere duyurmak istediğiniz fikir öneri ve dozu ayarındaki şikayetlerinizi buradan iletebilirsiniz. Mesela neden hala beldemizin logosu ya da futbol takımı yok ?
Kullanıcı avatarı
iskesurlu60
Destekleyen
Destekleyen
Mesajlar: 519
Kayıt: Çrş Şub 20, 2008 12:38 pm
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen iskesurlu60 » Cum Nis 04, 2008 2:23 am

SANIRIM KİMSE YAPRAK SARMASI DEMEDİ.AMA TOKAT YAPRAĞI MI, YOKSA TERME KARA ÜZÜM YAPRAĞI MI.?
:?

SaF4K
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 58
Kayıt: Pzr Mar 23, 2008 12:56 pm
Konum: Türkiye
İletişim:

Mesaj gönderen SaF4K » Cmt Nis 05, 2008 4:19 pm

ısırgan,keşkek :? :D
[align=center][font=Arial Black]www.demirciligenclik.org[/font][/align]

Kullanıcı avatarı
demet_kandogmus
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 102
Kayıt: Prş Mar 20, 2008 1:51 pm
Konum: Türkiye

Mesaj gönderen demet_kandogmus » Pzr Nis 06, 2008 4:53 pm

cızdak var bilen varmı :D :arrow: :?:
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
iskesurlu60
Destekleyen
Destekleyen
Mesajlar: 519
Kayıt: Çrş Şub 20, 2008 12:38 pm
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen iskesurlu60 » Pzr Nis 06, 2008 4:59 pm

TORAMAN HAVUCU OLMASIN MI? :)

Kullanıcı avatarı
mehtap25_60
Aktif üye
Aktif üye
Mesajlar: 896
Kayıt: Sal Ara 05, 2006 8:35 pm
Konum: Türkiye
İletişim:

Mesaj gönderen mehtap25_60 » Pzr Nis 06, 2008 5:04 pm

iskesürlü60 yazdı:TORAMAN HAVUCU OLMASIN MI? :)
aynen öyle :)
havuç tavasında olsada yesek :D
Resim

Kullanıcı avatarı
iskesurlu60
Destekleyen
Destekleyen
Mesajlar: 519
Kayıt: Çrş Şub 20, 2008 12:38 pm
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen iskesurlu60 » Pzr Nis 06, 2008 5:18 pm

TOKAT YÖRESİNDE HAVUCU ÖZELLİKLE BU AYDA YAPARLAR. BAHARIN GELİŞİNDEN DUYULAN SEVİNÇLE AİLESİNE VE ÇOCUKLARINA İKRAMDIR.

bahara sevindileri için leylek hamuru da denir.
En son iskesurlu60 tarafından Prş Nis 24, 2008 11:10 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

ilker.a.a
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 90
Kayıt: Cum Ara 07, 2007 1:28 pm
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen ilker.a.a » Çrş Nis 23, 2008 10:13 pm

bence yemek olrak bılınen en cok rasladıdıgımız pancar corbası veya madımak ama zeynep ablanın kendıne gore baska bıldıgı varsa onu bılemem.

Kullanıcı avatarı
zeynep
Bölüm Yetkilisi
Bölüm Yetkilisi
Mesajlar: 2659
Kayıt: Pzt Ağu 07, 2006 12:25 am
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen zeynep » Prş Nis 24, 2008 3:42 am

ne dersiniz? şu yöresel yememğimizin adını koyalım. ben: DIĞILDOLMA diyorum

DIĞILDOLMA diyenler el kaldırsın. :D
Yarabbi! Hakkımda hayırlı olanı, gönlüme razı eyle. Gönlümde olanıda hakkımda hayırlı eyle.

ilker.a.a
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 90
Kayıt: Cum Ara 07, 2007 1:28 pm
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen ilker.a.a » Prş Nis 24, 2008 10:24 am

zeynep hanım bakıyorum sız demırcılını kulturunu cok yakından takıp edıyorsunuz baksana valla helal olsun sıze tebrıkler...

Kullanıcı avatarı
5YAGMUR5
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 475
Kayıt: Cum Şub 08, 2008 12:36 am
Konum: Türkiye

Mesaj gönderen 5YAGMUR5 » Prş Nis 24, 2008 4:20 pm

DIĞILDOLMA SÜPER Bİ YEMEK ÇOK SEVİYORUM.ŞİMDİ OLSADA YESEK. :)
[font=Comic Sans MS]SeVdİğİn KaDaR SeViLiRsİn[/font]

Kullanıcı avatarı
iskesurlu60
Destekleyen
Destekleyen
Mesajlar: 519
Kayıt: Çrş Şub 20, 2008 12:38 pm
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen iskesurlu60 » Prş Nis 24, 2008 4:48 pm

EN İYİSİ ANKET YAPMAK.

EM-re
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 785
Kayıt: Çrş Oca 10, 2007 12:49 am
Konum: Almanya

Mesaj gönderen EM-re » Prş Nis 24, 2008 4:55 pm

[font=Arial]walla yaprak dolmasıyla biber dolması en sevdiğim yemekler

bide KEŞKEK :roll:
[/font]
Söz; agizdan cikincaya kadar senin esirin, agizdan ciktiktan sonra sen onun esirisin...!

Kullanıcı avatarı
nbt.sahin
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 47
Kayıt: Prş Kas 29, 2007 1:00 am
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen nbt.sahin » Prş Nis 24, 2008 6:23 pm

Köye gittiğimizde düğün sahiplerine hatırlatalım bol bol dığıl doma yapsınlar. Düğün yemeği pişiren aşcılara buradan duyurulur.

Kullanıcı avatarı
selemenlihamza
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 179
Kayıt: Sal Tem 01, 2008 2:21 am
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen selemenlihamza » Prş Tem 03, 2008 6:04 pm

S. A ben selemenli hamza kimisi diyoo madımağı kimise yaprak dolmasıı keşkeği bencee güzell olann ooo yaylaa varyaaa selemewn yaylasııı benim için oranın havası yeter.........

Kullanıcı avatarı
yavuz.sahin
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 29
Kayıt: Çrş Eyl 03, 2008 2:19 pm
Konum: Türkiye

Mesaj gönderen yavuz.sahin » Prş Eyl 11, 2008 1:01 am

SLM benim bildiğimBASI demircilinin en meşhur yemekleri KEŞKEK ,MADIMAK ,YAHNİ BENİM BİLDİĞİM bukadar .

Kullanıcı avatarı
zeynep
Bölüm Yetkilisi
Bölüm Yetkilisi
Mesajlar: 2659
Kayıt: Pzt Ağu 07, 2006 12:25 am
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen zeynep » Prş Eyl 11, 2008 1:24 am

:D Demirciliye özel yemek bence Dığıldolma. Madımağı sivaslılarda yapıyor. Keşek derseniz heryerde var,hakeza yahnide öyle..

ben busene misafir olduğum bir evde yedim. Dığıl dolmayı dığıldolma yapan içine konulan baharatları.. Kinzi ve garga soganı...

Orjinal tarifini buraya yazacagım.. ne zamanmı? Halam umreden gelsin... ondan sonra... eeh biraz beklemeniz gerekiyor.

:D :D :D
Yarabbi! Hakkımda hayırlı olanı, gönlüme razı eyle. Gönlümde olanıda hakkımda hayırlı eyle.

Kullanıcı avatarı
demet.sahin
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 746
Kayıt: Prş Ağu 09, 2007 6:12 pm
Konum: Sakarya

Mesaj gönderen demet.sahin » Prş Eyl 11, 2008 1:43 am

[hr]

Ben dığıl dolma ile geçen sene festivalde tanışttım. Süper bi yemek valla tarifini yazıp oktay ustaya göndermek lazım. :) birde o festivalin soğuğunda sobanın ateşinde pişmişti ondan mıydı, yoksa iskesür havasından mı , yada çok acıkmışmıydım bilmiyorum ama süperdi yaa. O zaman sadece yemiştim tarifini sormaya fırsat kalmamıştı. (tıkınmaktan :oops: :) )

Zeynep ablacığım, Hz.Allah şimdiden halanızın umresini kabul etsin. Allah'ın izni ile tez vakitte gelir inşallahta tarifi alıp birde kendim yapmaya çalışırım. Şimdiden teşekkürler... (Ordaki tadı kesin bulamayacağım ya :? :) )

Hayırlı geceler...

[hr]
Ne kadar okursan oku; bilgine yakışır şekilde davranmadığın müddetçe cahilsin demektir...

Kullanıcı avatarı
zeynep
Bölüm Yetkilisi
Bölüm Yetkilisi
Mesajlar: 2659
Kayıt: Pzt Ağu 07, 2006 12:25 am
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen zeynep » Prş Eyl 11, 2008 1:53 am

Demet,

vala güzel fikir ,yalnız Oktay ustaya baharatlarınıda göndermemiz gerekiyor. :D

Hmm Demet tarifini almakla kalmayacagım fotografını çekip görüntülü olarak foruma ekleyeceğim. :wink:
Yarabbi! Hakkımda hayırlı olanı, gönlüme razı eyle. Gönlümde olanıda hakkımda hayırlı eyle.

EM-re
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 785
Kayıt: Çrş Oca 10, 2007 12:49 am
Konum: Almanya

Mesaj gönderen EM-re » Pzr Eyl 14, 2008 3:09 pm

vallahi yazin köyde keşkekle keşkegin üstüne koyulan et suyunu hiçbişeye değişmem
Söz; agizdan cikincaya kadar senin esirin, agizdan ciktiktan sonra sen onun esirisin...!

Kullanıcı avatarı
demet.sahin
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 746
Kayıt: Prş Ağu 09, 2007 6:12 pm
Konum: Sakarya

Mesaj gönderen demet.sahin » Pzr Eyl 14, 2008 6:49 pm

[hr]

Zeynep ablacığım büyük bir heyecan ve merakla tarif ve resimleri bekliyorum.

Sağlıcakla kalın...

[hr]
En son demet.sahin tarafından Pzr Eyl 14, 2008 7:54 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Ne kadar okursan oku; bilgine yakışır şekilde davranmadığın müddetçe cahilsin demektir...

Kullanıcı avatarı
volt60
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 231
Kayıt: Pzr Oca 27, 2008 5:19 pm
Konum: Türkiye
İletişim:

Mesaj gönderen volt60 » Pzr Eyl 14, 2008 7:34 pm

bence lepsi pasta diye tabir edilen mısır unundan ve haşlanmış tavuktan yapılan eski bi tat . Çerkez kültürünü temsil eden bi yemek büyüklerimiz göçebelik zamanlarında çarşambada çerkezlerle aynı bölgede konaklamışlar uzun zaman yanlış hatırlamıyorsam unutulmaz ve hala ısrarla evlerde pişer ..... eskiler iyi bilir .:)
YoksuLLuk KorkusuyLa Ömrü Sérvét Peşindé Harcayanda Gördüm FakirLigin Özünü .. Çévirdim Yüzümü ( ! )
aklım çok uzaklarda türkiye sınırları içinde istanbul sınırları dışında

GERÇEKLER ACIDIR GERÇEĞİM ACITIRIM....(İSTANBULUM)

EM-re
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 785
Kayıt: Çrş Oca 10, 2007 12:49 am
Konum: Almanya

Mesaj gönderen EM-re » Pzr Eyl 14, 2008 9:09 pm

volt60 lepsinin yeri baska tabi eskiler degil bizde iyi biliyoz kücüklügümden beri bilirim lepsi pastayi biizmkilerde yaparlar cokta lezzetli olur
Söz; agizdan cikincaya kadar senin esirin, agizdan ciktiktan sonra sen onun esirisin...!

Kullanıcı avatarı
demet.sahin
Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üye
Mesajlar: 746
Kayıt: Prş Ağu 09, 2007 6:12 pm
Konum: Sakarya

Mesaj gönderen demet.sahin » Pzt Eyl 22, 2008 3:25 pm

[hr]

Zeynep Abla dığıl dolma unutulmadı dimi :oops: :roll: :)

Sabırla bekliyorum :wink:

[hr]
Ne kadar okursan oku; bilgine yakışır şekilde davranmadığın müddetçe cahilsin demektir...

Kullanıcı avatarı
ERKAN_OZDEMIR
Onursal Üye
Onursal Üye
Mesajlar: 2218
Kayıt: Cmt Tem 14, 2007 5:52 pm
Konum: Amasya

Mesaj gönderen ERKAN_OZDEMIR » Çrş Eki 01, 2008 9:31 pm

ResimResim

Tamamen el emeği göz nuru ile Demircili'de yapılan bu KUŞBURNU PEKMEZİNİ Kasabadan gönderirlerdi bizde afiyetle yerdik.Bu bayramda yapılışına denk geldim,gerçekten harika,katkı maddesi sadece şeker ve tamamen doğal bir ürün.Ama gerçekten zahmetli önce dikenli ağaçlardan topluyorsunuz sonra kaynatıp,kıvamına getirip afiyetle yiyorsunuz.Tabi bizde bu arada yine bu nimetten faydalandık .

Kullanıcı avatarı
zeynep
Bölüm Yetkilisi
Bölüm Yetkilisi
Mesajlar: 2659
Kayıt: Pzt Ağu 07, 2006 12:25 am
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen zeynep » Cum Eki 03, 2008 12:52 am

Kuşburnu pekmezinin içine erik reçeli karıştırıyorlarmış... alırken dikkat... benden söylemesi.... :)

Demet,

yaa şu sıralar cok ama cooooooooooooook yoğunum.... unutmadım Dığıldolmayı size taddıracagım.. tabi damağınızı değil gözünüzü doyuracağım :D

bizim yöresel yemeğimiz dığıldolmaaaa.. :D

hadi Muhabbetle kalınız. :)
Yarabbi! Hakkımda hayırlı olanı, gönlüme razı eyle. Gönlümde olanıda hakkımda hayırlı eyle.

Cevapla

“BELDEMİZİN İDARESİ, YÖNETİMİ ve GÜNDEMİ” sayfasına dön